Μίλτος Ζαμπάρας: «Χωρίς ασθενοφόρα το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας Ναυπάκτου»

Μίλτος Ζαμπάρας: «Χωρίς ασθενοφόρα το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας Ναυπάκτου»

Στη Βουλή φέρνει ο Bουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας, την Επιστολή Διαμαρτυρίας των Κοινοτήτων Δήμου Ναυπακτίας και των Φορέων της Ορεινής Ναυπακτίας, που αφορά την έλλειψη ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας.

Στο Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας Ναυπακτίας είχε δωρισθεί από τον Ο.Π.Α.Π., το 2009, επιβατικό όχημα για την εξυπηρέτηση ιατρικών περιστατικών σε δυσπρόσιτες και ορεινές περιοχές.

Το καλοκαίρι του 2023 ο οδηγός και ο διευθυντής του Κ.Υ. συνταξιοδοτήθηκαν και ενώ θα περίμενε κανείς να αναπληρωθούν οι τόσο κρίσιμες αυτές θέσεις, αντιθέτως όχι μόνο δεν υπήρξε αντικατάσταση τους αλλά μετακινήθηκε το δωρισμένο όχημα για να καλύψει τις ανάγκες άλλης υπηρεσίας.

Την ίδια τύχη είχε και το δεύτερο όχημα που είχε δεσμευθεί για τις ανάγκες του Κ.Υ. Άνω Χώρας που και αυτό μετακινήθηκε για τις ανάγκες άλλης υπηρεσίας και μάλιστα σε άλλο Νομό!

Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει όχημα για την κάλυψη των ιατρικών περιστατικών στην περιοχή και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ιατρικής κάλυψης των κατοίκων.

Ο Bουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε κάλυψη των αναγκών με όχημα και πλήρωμα ασθενοφόρου το Κ.Υ. Άνω Χώρας.

 

Διαβάστε επίσης: Χριστίνα Σταρακά: Φέρνει στη Βουλή το θέμα για τις Ενεργειακές Κοινότητες Δυτικής Ελλάδος