Connect with us

Βουλή

Μίλτος Ζαμπάρας: «Κατεβάζουν» τους διακόπτες στους Αγρότες, ανοίγουν δρόμο στα συμφέροντα

Ο Μίλτος Ζαμπάρας αναφέρθηκε στους Αγρότες από τους οποίους κατεβάζουν τους διακόπτες ανοίγοντας τον δρόμο στα συμφέροντα.
Ο Μίλτος Ζαμπάρας αναφέρθηκε στους Αγρότες από τους οποίους κατεβάζουν τους διακόπτες ανοίγοντας τον δρόμο στα συμφέροντα.

Ο Μίλτος Ζαμπάρας αναφέρθηκε στους Αγρότες από τους οποίους κατεβάζουν τους διακόπτες ανοίγοντας τον δρόμο στα συμφέροντα.

Πιο αναλυτικά η τοποθέτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία:

«Ενώ σε όλη την Αιτωλοακαρνία οι ανεμογεννήτριες ξεφυτρώνουν χωρίς σχέδιο και τα φωτοβολταϊκά καταλαμβάνουν κάθε διαθέσιμη γη – ακόμη και γη υψηλής παραγωγικότητας – το ζωτικής σημασίας έργο της Ενεργειακής Κοινότητας των Τ.Ο.Ε.Β. παραμένει βαλτωμένο, με τους αγρότες σε απόγνωση και τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. να κατεβάζει διακόπτες αντί να δίνει λύσεις.

Αυτό δεν είναι ενεργειακός σχεδιασμός – είναι ενεργειακή ασυδοσία εις βάρος των παραγωγών και της κοινωνίας.

Μια Ενεργειακή Κοινότητα που θα εξασφάλιζε φθηνό ρεύμα για την άρδευση, αυτονομία και επιβίωση της αγροτικής παραγωγής, σαμποτάρεται με καθυστερήσεις, γραφειοκρατία και προφάσεις, την ώρα που επενδυτικά συμφέροντα απολαμβάνουν πράσινα χαλιά και ταχεία αδειοδότηση.

Η Αιτωλοακαρνανία δεν μπορεί να μετατραπεί σε αποικία Α.Π.Ε. με εξαγόμενη ενέργεια και εισαγόμενη φτώχεια.

Οι Ενεργειακές Κοινότητες είναι εργαλείο κοινωνικής δικαιοσύνης και αναπτυξιακής ισότητας – όχι διακοσμητικό στα κυβερνητικά σχέδια.

Οι αγρότες μας δεν ζητούν προνόμια. Ζητούν πρόσβαση στο αυτονόητο: φθηνή και δίκαιη ενέργεια.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να σταματήσουν την κοροϊδία και να ξεμπλοκάρουν άμεσα το έργο».

 

Διαβάστε επίσης: Μίλτος Ζαμπάρας: «Φόβοι για την εγκατάσταση γιγαντιαίου Φωτοβολταϊκού Πάρκου στην Αμφιλοχία»

Advertisement

Τελευταία νέα →