Μίλτος Ζαμπάρας: «Άδικη και απαράδεκτη η δίωξη των γιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου»

Μίλτος Ζαμπάρας: «Άδικη και απαράδεκτη η δίωξη των γιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου»

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της άδικης παραπομπής στην δικαιοσύνη 200 Ιατρών από το Νοσοκομείο Αγρινίου ο Βουλευτής και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Μίλτος Ζαμπάρας μαζί με τον Βουλευτή και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Με αναφορά τους προς τον Υπουργό Υγείας οι Βουλευτές καταθέτουν την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου στις 20/11/2023, αναφορικά με τις κατηγορίες προς 200 γιατρούς για παράβαση καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση για την μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξετάσεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αγρινίου.

«Από το 2018 έως το 2021 το σύνολο των Γιατρών που υπηρέτησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αγρινίου καλούνται σε μαζική απολογία με ερευνώμενη τη μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών για εξετάσεις των ασθενών που προσέρχονταν στο Τ.Ε.Π.

Οι Γιατροί που με αυταπάρνηση έκαναν το καθήκον τους κάτω από αντίξοες συνθήκες και που λόγω του απαρχαιωμένου εξοπλισμού και της υποστελέχωσης του τμήματος της πληροφορικής αναγκάστηκαν να δίνουν χειρόγραφα παραπεμπτικά τώρα κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος!!!

Είναι απαράδεκτο και εντελώς άδικο να κατηγορούνται οι γιατροί που υπηρετούν με αφοσίωση το δημόσιο σύστημα υγείας για ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό που δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Πρέπει άμεσα να αποσυρθούν οι άδικες κατηγορίες και να μην συνεχιστεί η ταλαιπωρία και η συκοφάντηση των γιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Παπαναστασίου: «Ο ασταμάτητος Φώτης Ζησιμόπουλος έγραψε ιστορία