Μίλτος Ζαμπάρας: «Σε πλήρη απαξίωση από την Κυβέρνηση οι δασικές υπηρεσίες»

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ.), είχε ο Bουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτος Ζαμπάρας.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μπόκαρης Νίκος, η Λούκα Μαρία Βερενίκη και ο Μπέσης Κωνσταντίνος.

Σε μια πολύ παραγωγική συζήτηση οι εκπρόσωποι των Δασολόγων του δημοσίου εξέφρασαν την αγωνία τους για το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και που είναι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.

Οι δασικές υπηρεσίες μεταφέρθηκαν από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη από το Υπουργείο για υποστήριξη των υπηρεσιών με μόνιμο επιστημονικό και λοιπό προσωπικό.

Ο Μίλτος Ζαμπαρας τόνισε: «Μετά τις τελευταίες τραγικές πυρκαγιές του καλοκαιριού η ανάγκη για μια δυνατή, επαρκώς στελεχωμένη και με ουσιαστική εμπλοκή στον σχεδιασμό, στην πρόληψη, στην κατάσβεση αλλά και στην αποκατάσταση των δασών από τις πυρκαγιές δασική υπηρεσία είναι επιτακτική».

Από την πλευρά της η Π.Ε.Δ.Δ.Υ. ενημέρωσε ότι από την περίοδο της οικονομικής κρίσης δεν έχει αλλάξει το οργανόγραμμα της δασικής υπηρεσίας με αποτέλεσμα να είναι περισσότερες οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών για προσωπικό από τις κενές θέσεις.

Πρέπει άμεσα να αλλάξει ο Οργανισμός των δασικών υπηρεσιών, με συμμετοχή και από την Π.Ε.Δ.Δ.Υ., ούτως ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες για δασολόγους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στην ανάγκη αλλαγής του επιχειρησιακού ρόλου της Δασικής Υπηρεσίας για καλύτερη και αποδοτικότερη δασοπροστασία καθώς και στις εξαγγελίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αλλαγή τρόπου διαχείρισης των δασών και τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα των νέων προτάσεων.

Τέλος ο Μίλτος Ζαμπάρας δήλωσε: «Η ανάγκη για ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο σχέδιο για μια διαχείριση των δασών είναι απαραίτητο να γίνει μόνο αν παρθούν σοβαρά υπ΄ όψιν οι δασικές υπηρεσίες που είναι οι πλέον κατάλληλες και γνωρίζουν στο πεδίο τα προβλήματα και τους τρόπους λύσης και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. θα εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά της μέσα για να το ενισχύσει».

 

Διαβάστε επίσης: Το Σάββατο στο Αγρίνιο ο Στέφανος Κασσελάκης