Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: «Μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα»

Ο Κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Κομοτηνή, έστειλε σαφή μηνύματα προς την Άγκυρα, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν παζαρεύει τα σύνορά της.

Για το κυβερνητικό έργο, τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και την απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στην προστασία των συνόρων της χώρας μας, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, προειδοποιώντας την Άγκυρα πως «κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την Ιστορία».

«Μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και ξαφνικά…»

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα και την κλιμάκωση των εντάσεων, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Άγκυρα «κινείται δυστυχώς σε έναν παροξυσμό προκλήσεων, δηλητηριάζοντας κυρίως τους ίδιους τους πολίτες της», ενώ σημείωσε ότι «βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση».

«Κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την Ιστορία. Στην επιθετικότητα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα, πιστοί στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας και στη συνθήκη της Λωζάνης», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και προσέθεσε: «Κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές, αλλά τις έχουμε πάντα ανοιχτές σε γόνιμες επαφές. Είμαστε δύναμη ειρήνης, ευθύνης και νομιμότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «είμαστε έτοιμοι πάντα να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία, αλλά δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο».

«Όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα», σημείωσε, προσθέτοντας πως ο αμυντικός φράκτης «σε λίγο θα επεκτείνεται σε όλη τη μεθόριο του Έβρου».

«Πετύχαμε πολλά, μπορούμε περισσότερα με ισχυρή εντολή»

«Το 2019 είχαμε υποσχεθεί λιγότερα βάρη στον πολίτη και το κάναμε μειώνοντας 50 φόρους και εισφορές. Κάναμε πιο ασφαλή τη χώρα με τις συμμαχίες που υπογράψαμε, ενώ η ανεργία έχει μειωθεί κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Ξεκίνησα από εδώ, γιατί αυτή η ακριτική περιοχή στάθηκε στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της πατρίδας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξεκίνημα της ομιλίας του.

Στη συνέχεια, είπε ότι αυτή η κυβέρνηση έκανε 750 προσλήψεις συνοριοφυλάκων στην περιοχή. «Δεν παζαρεύουμε την προστασία των συνόρων μας. Οι Εβρίτες και οι Θρακιώτες να αισθάνονται ασφαλείς με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα μείνουν θωρακισμένα», ήταν τα λόγια πρωθυπουργού.

«Είναι η πορεία ανάπτυξης και προκοπής που χαράξαμε εδώ και 3,5 χρόνια. Στην ίδια γραμμή συνεχίζουμε όλοι μαζί, για να χτίσουμε μία Ελλάδα που θα βαδίζει μπροστά και θα στοχεύει πάντα ψηλά», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στις εκλογές του 2023, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Σε λίγο κλείνει χρονικά η πρώτη κυβερνητική μας περίοδος. Με την ψήφο του ελληνικού λαού ανοίγει και η δεύτερη θητεία στη δημιουργία.

»Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε όμως ακόμα περισσότερα, με μία ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε με το ίδιο και ακόμα πιο γρήγορο σταθερό και τολμηρό βήμα. Κυρίως με την ίδια αξιοπιστία, η οποία μας ενώνει άρρηκτα με την κοινωνία.

»Αυτή είναι που διαψεύδει και διαρκώς τους αντιπάλους μας. Μας έλεγαν ότι δεν θα εξαντλήσουμε την τετραετία και να που την ολοκληρώνουμε.

»Μας έλεγαν ότι θα αλλάξετε – λέει – τον εκλογικό νόμο, τον κρατήσαμε ως έχει. Κάποιοι πόνταραν ότι θα μας λύγιζαν οι πολλές κρίσεις. Κι όμως, όλοι μαζί τις ξεπεράσαμε.

»Ήταν οι ίδιοι που προέβλεπαν ότι δεν θα εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας, οι οποίες έγιναν πραγματικότητα στο σύνολό τους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Όλοι πληρώνουν λιγότερο φόρο»

«Από τη στιγμή που μπήκε το πλαφόν, οι τιμές του φυσικού αερίου ουσιαστικά κατέρρευσαν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Και προσέθεσε: «Κάναμε τη μεγαλύτερη γεωπολιτική επένδυση στη Θράκη, μετατρέποντας την Αλεξανδρούπολη σε στρατηγικό κόμβο του νέου ενεργειακού χάρτη. Εάν δεν υπήρχε η πατρίδα μας και γρήγορη ολοκλήρωση του αγωγού LGB, η Βουλγαρία δεν θα είχε αρκετό αέριο για να καλύψει τις ανάγκες της. Αυτό σημαίνει σοβαρή στρατηγική για μία χώρα η οποία ευελπιστεί να είναι πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η πατρίδα μας σήμερα «κάνει ρεκόρ σε ρυθμούς ανάπτυξης», σημειώνοντας: «Το 2019, πόσοι θα πίστευαν ότι σήμερα η Ελλάδα θα είχε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο όρο της ευρωζώνης και του χρόνου θα έχουμε τριπλάσιο;

»Και το πετύχαμε επενδύοντας στις εξαγωγές, δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας, ενώ αυτό δεν έγινε εις βάρος του ατομικού προϋπολογισμού. Όλοι πληρώνουν λιγότερο φόρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 in.gr