Μήνυση και αγωγή του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου στον Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. – Ζητά 100.000 ευρώ

Αγωγή και μήνυση κατά του Αποστρατευμένου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου, μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια.

Ο γιος του Τάκης Θεοδωρικάκου, Δημήτρης, υποβάλλει μήνυση και αγωγή κατά του Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση και παράβαση καθήκοντος, σχετικά με τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας περί κατοχής ναρκωτικών από το γιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον αποστρατευμένο πρώην επικεφαλής της Άμεσης Δράσης, ο Δημήτρης Θεοδωρικάκος βρέθηκε σε έλεγχο της αστυνομία να έχει στην κατοχή του, μαζί με άλλα άτομα, ναρκωτικά, και το θέμα «κουκουλώθηκε» μετά από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για την εσωτερική έρευνα που ζήτησε να διεξαχθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφορικά με την υπόθεση του γιου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη κούγια
«Προ ολίγης ώρας ελήφθη από την γραμματέα μου εξουσιοδότηση του 23χρονου Δημήτρη Θεοδωρικάκου, αριστούχου φοιτητού στο πλέον φημισμένο παγκοσμίως Πανεπιστήμιο Οικονομικών Σπουδών υψηλού επιπέδου «Bocconi University», με την οποία με εξουσιοδοτεί όπως προς προάσπιση της τιμής και της υπολήψεώς του καταθέσω μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως, της ψευδούς καταθέσεως και της παραβάσεως καθήκοντος κατά του εν αποστρατεία ευρισκομένου πλέον πρώην επικεφαλής της Αμέσου Δράσεως της ΕΛΑΣ για όλες τις παράνομες – εγκληματικές συμπεριφορές εις βάρος του από τον συγκεκριμένο πρώην αξιωματικό της ΕΛΑΣ.

Με την ίδια εξουσιοδότηση μου δίνει την εντολή όπως καταθέσω εις βάρος του και αγωγή αποζημιώσεως, τόσο για την αδικοπραξία την οποίαν διέπραξε εις βάρος του με την κατάθεσή του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεως της ΕΛ.ΑΣ., τριάντα λεπτά προτού ανακοινωθεί επισήμως η αποστρατεία του (την εγνώριζε ήδη), με την οποίαν θα διεκδικηθεί υπέρ του το ποσόν των 100.000 ευρώ, όσο και για την προσβολή της προσωπικότητός του, δια την οποίαν θα διεκδικηθεί μέσω της δικαστικής οδού το ποσό επίσης των 100.000 ευρώ.

Με την ίδια εξουσιοδότηση μου εδόθη η εντολή όπως καταθέσω μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως εις βάρος και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, για όσα ψευδή έχει δημοσιοποιήσει εις βάρος του και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, αλλά κατά του συγκεκριμένου προσώπου να καταθέσω και αγωγή αποζημιώσεως για την προσβολή της προσωπικότητάς του, με όσα καθημερινώς μέχρι σήμερα ψευδή και συκοφαντικά διέδωσε εις βάρος του, διεκδικώντας υπέρ του το ποσό των 100.000 ευρώ.

Σημειωτέον, ο Δημήτρης Θεοδωρικάκος, εκτός από αριστούχος φοιτητής υπήρξε και επίλεκτος μπασκετμπολίστας, συμμετέχοντας σε επίσημα πρωταθλήματα, προτού αναχωρήσει για τις σπουδές του στην Ιταλία και ουδέποτε έχει καπνίσει έστω στη ζωή του.

Οι μηνύσεις και οι αγωγές, λόγω υπεραπασχολήσεως των συνεργατών μου και εμού, θα κατατεθούν ή αύριο Παρασκευή 3/2/2023, ή τη Δεύτερα 6/2/2023.

Μηνύσεις και αγωγές εις βάρος των ιδίων προσώπων θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται σε φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί».

newsit.gr