Μιούζικαλ η ζωή του Γιόχαν Κρόιφ

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ έχει αρχίσει η προεργασία για την παρουσίαση ενός μιούζικαλ με θέμα τη ζωή του.

Το έργο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2021, στο νέο θέατρο AFAS στο Leusden, 55 χιλιόμετρα από το Άμστερνταμ, όπως ανακοίνωσαν ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τομ ντε Κετ και ο παραγωγός θεάτρου Βόλτερ Λομπέρντε.

Το μιούζικαλ, με τίτλο «14» περιέχει ροκ, όπερα και χιπ χοπ και χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό ψηφιακών προβολών και φυσικών σκηνικών. Οι ηθοποιοί που θα υποδυθούν τους πρωταγωνιστές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

«Η ιστορία της ζωής του είναι περίπλοκη και δραματική και αυτό παρουσιάζεται πολύ καλά στο θέατρο», εξήγησε ο Ντε Κέτ σε συνέντευξή του στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό NOS. Όποιος υποδυθεί τον Κρόιφ δεν θα τραγουδήσει, αλλά θα επικεντρωθεί στο να «μιλάει και να παίζει πολύ ποδόσφαιρο», πρόσθεσε η Κάρολ Τάτε, πρώην εκπρόσωπος του παίκτη και διευθυντής του ιδρύματος «The World of Johan Cruyff».

Ο σκηνοθέτης του μιούζικαλ εξήγησε επίσης πως «όλοι γνωρίζουν ότι ο Γιόχαν δεν μπορούσε να τραγουδήσει, οπότε θα ήταν γελοίο» αν το έκανε o ηθοποιός που θα τον υποδύεται.

sdna.gr