Αγρίνιο
Μητρόπολη Αγρινίου: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής
Πλήθος πιστών και Αυτοδιοικητικών έσπευσαν στη Μητρόπολη Αγρινίου από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (17/04), ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής.
Πλήθος πιστών και Αυτοδιοικητικών έσπευσαν στη Μητρόπολη Αγρινίου από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (17/04), ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής.
Το πρωί της εορτής τελέστηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και ακολούθησε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού.
Η Εορταστική Ακολουθία τελέστηκε παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, Μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους πιστών από την πόλη και τις γύρω περιοχές.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής.
Πλήθος κόσμου συνόδευσε την Ιερή Εικόνα, ενώ συμμετείχαν Κληρικοί, Μαθητές, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και η Φιλαρμονική.
Η Λιτανεία διήλθε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως τις Οδούς Τσικνιά, Παπαστράτου, Δημοτσελίου, Σουλίου και Ζωοδόχου Πηγής, μεταφέροντας το αναστάσιμο μήνυμα σε κάθε γωνιά του Αγρινίου.
Το απόγευμα της Παρασκευής και ώρα 19:00 θα τελεσθεί η Ακολουθία του Αγιασμού.

























Διαβάστε επίσης: Ο Καιρός (17/04): Συννεφιασμένη Παρασκευή στο Αγρίνιο, έως 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία














