Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός στο Θέρμο – Σε Αγρίνιο και Αγγελόκαστρο τη Δευτέρα (Photos)

Σήμερα Κυριακή πραγματοποιήθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου ΘΕΡΜΟΥ προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ και με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. ΕΥΣΕΒΙΟΥ, επ’ ευκαιρία της ελεύσεως για πρώτη φορά στην πόλη μας του νέου Μητροπολίτη μας.

Ο νέος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός κατάγεται από την Σάμο και όπως τόνισε στην ομιλία του ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης κ Ευσέβιος, τον γνωρίζει από την μικρή του ηλικία, εξήρε το έργο του, τις ικανότητες του και την αφοσίωση του στο καλό της Εκκλησίας.

Συγκινητική χειρονομία του κ.Ευσεβίου ήταν, η προσφορά του, ως δώρου προς το νέο Μητροπολίτη μας, της αρχιερατικής του Μίτρας , που όπως είπε την είχε από τότε που εξελέγη Μητροπολίτης Σάμου προ 25ετίας.

Κατόπιν ο κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τον επιχώριο Αρχιερατικό Επίτροπο π. Θεόκλητο Ράπτη επισκέφτηκε το δημαρχείο, όπου είχε συνομιλία με τον δήμαρχο Θέρμου, ενώ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου συνομίλησε με δημοτικούς συμβούλους, αντιδήμαρχους, πολίτες.

Προσήλθαν ακόμη ο πρώην βουλευτής Απόστολος Κωστόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου Κώστας Δαουτίδης και ο Προεδρος της Κοινότητας Θέρμου Αλέκος Σιαδήμας.

Στον Σεβασμιώτατο δόθηκαν ως δώρο, βιβλία τοπικού περιεχομένου από τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα.

Το Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022:

10:00 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Α’ Γενική Ιερατική Σύναξη

16:00 Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου

Επίσημη Υποδοχή