Μητσοτάκης: Και στο Ελληνικό «το είπαμε και το κάναμε» (Video)

«Διαπιστώνω με χαρά ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται. Οι αλλαγές δίπλα μας είναι εμφανείς» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι τα εγκαίνια θα δώσουν νέα ώθηση στην πρόοδο του έργου

Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα έργο αστικής ανάπλασης χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας.

Το σύνθημα για τις μπουλντόζες

«Διαπιστώνω με χαρά ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται. Οι αλλαγές δίπλα μας είναι εμφανείς» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η εκδήλωση αυτή θα δώσει νέα ώθηση στην πρόοδο του έργου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο γνωστό σύνθημα για τις μπουλτόνζες του ελληνικού, το οποίο όπως είπε, έχει ακουστεί πολλές φορές, ακόμα και από αντιπάλους του έργου για να κρύψει καθυστερήσεις.

«Σήμερα δεν θα το επαναλάβουμε. Τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό ισχύει «το είπαμε και το κάναμε»» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «το εμβληματικό αυτό έργο το πιστέψαμε και το προωθήσαμε, λύνοντας με τόλμη προβλήματα που κληρονομήσαμε, ανατρέποντας παραχωρημένες νοοτροπίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».

Το όραμα του Σπύρου Λάτση παίρνει σάρκα και οστά

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και συνεχάρη για τη δρομολόγηση του έργου τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Πολιτισμού αλλά και τη διοίκηση και τα στελέχη της εταρείας.

«Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον με το όραμα του Σπύρου Λάτση να παίρνει σάρκα και οστά. Όραμα που γεννήθηκε πριν μετεγκατασταθεί το αεροδρόμιο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώροντας ότι η πρώτη συζήτηση στη Βουλή έγινε το 2007 και το έργο άναψε για τα καλά το 2014 με κυβέρνηση πάλι της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Έκτοτε, πρόσθεσε, μεσολάβησαν πολλές αναβολές. Ακούστηκαν τα πάντα, από τη διατήρηση των κουφαριών μέχρι και τη μετατροπή του χώρου σε κοινωνικό λαχανόκηπο.

Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι

Αν και η προηγούμενη κυβέρνηση το 2016 αποδέχτηκε το έργο, εντούτοις καθυστέρησε, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι έπρεπε να έρθει το 2019 για να ξεκινήσει το έργο. «Το νερό μπήκε στο αυλάκι και θα συνεχίσει να κυλάει ορμητικά» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η περιοχή θα αναδειχτεί σε ένα μοναδικό οικοσύστημα, όπου η οικονομική προκοπή πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνική συνοχή και το όφελος της μεγάλης επένδυσης θα απλώνεται σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Στους επενδυτές και στους πολίτες.

Αυτό επιδιώκουμε σε κάθε επένδυση, είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στο φετινό ρεκόρ άμεσως ξένων επενδύσεων που θα έχουν σημαντικό αντίκρισμα στα δημόσια έσοδα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η προώθηση των επενδύσεων είναι μέρος της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος που θέλει την ανάπτυξη για όλους.

Η πρωτεύουσα στρέφεται προς τη θάλασσα

Όπως είπε το έργο στο Ελληνικό χρηματοδοτείται αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς να επιβαρύνει τους φορολογούμενους, θα προσθέσει 14 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, πάνω από 70.000 θέσεις εργασιας και θα δώσει ώθηση σε κλαδους. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με θετικές συνέπειες σε πολλά επίπεδα.

«Η πρωτεύουσα μας στρέφεται επιτέλους προς τη θάλασσα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι το παλιό αεροδρόμιο γίνεται τοπόσημο μιας νέας εποχής αλλά και πόλος έλξης για τους τουρίστες, που υπολογίζεται ένα επιπλεόν εκατομμύριο αφίξεις λόγω της επένδυσης στο Ελληνικό.

Παρά τα εμπόδια, τα μεγάλα έργα προχωρούν

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι είναι αρκετοί και εκείνοι που θα επιλέξουν να μετοικήσουν σε αυτή την έξυπνη πόλη. Εδώ δεν διαμορφώνεται απλά το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο, αλλα ένα παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης με σεβασμό στην ιστορική, αρχαιολογική και πολιτιστική παράδοση, όπου συναντιούνται τρεις αρχαίοι δήμοι.

Η επένδυση στο Ελληνικό είπε ο κ. Μητσοτάκης δίνει το μήνυμα για το αύριο που το απειλεί η κλιματική κρίση, λέγοντας ότι το έργο το διαπερνά ο σεβασμός στο περιβάλλον.

Παρά τα εμπόδια, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη διεθνή αβεβαιότητα και τις κρίσεις, στη χώρα μας προχωρούν τα μεγάλα έργα.

in.gr