Μητσοτάκης στην Κ.Ο.: Δεν θα υπάρξει «lockdown» στην χώρα

Η πρώτη συνεδρίαση δια ζώσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ γίνεται σήμερα σε ένα κλίμα βαρύ λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφονται μέρα με την ημέρα αλλά και τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας να προκαλούν προβληματισμό στην κυβέρνηση. 

Επιτέλους η Κ.Ο. συνεδριάζει δια ζώσης και όχι μόνο διαδικτυακά όπως συνέβαινε τόσο καιρό και δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την επιλογή ορισμένων συναδέλφων να καθίσουν σε συγκεκριμένα έδρανα. π.χ. ο υπουργός Εργασίας κάθεται εκεί που κάθεται παραδοσιακά το ΚΚΕ, είπε ο πρωθυπουργός προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με την έξαρση της πανδημίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα ισχυρό κύμα με πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων σε πολλές χώρες και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα που χτυπάει όλη την Ευρώπη και με απώλειες. Το εμβόλιο που έχουμε στην διάθεσή μας κάνει την διαφορά και αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των πολλών κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες. Δίνει περιθώρια αναδιάταξης των δυνάμεων στο ΕΣΥ. Επιτρέπει στους Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί να κινούνται πιο ελεύθερα.

Περιέγραψε τους 4 άξονες: 

Δεν θα υπάρξει lockdown στην χώρα

Όσοι έχουν θωρακιστεί δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς.

Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με πολλά τεστ. Χρήσιμο εργαλείο τα τεστ για να έχουμε επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Τρίτη επιλογή η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ, ειδικά στις περιφέρειες. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, είπε, για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο σύστημα υγείας της χώρας. Εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός Υγείας έχει την εξουσιοδότηση από μένα για να καλυφθούν τα κενά.

Και τέλος, τέταρτη επιλογή είναι η συνέχιση της προσπάθειας της ενίσχυσης των εμβολιασμών. Η προσπάθεια θα λήξει με τον εμβολιασμό. Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα κύμα εμβολιασμών.

Εχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες αλλά υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά. Κλείστηκαν 200.000 για την πρώτη δόση και 300.000 για την αναμνηστική. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και τότε θα διευρύνουμε το τείχος ανοσίας και θα κλείσουμε τις όποιες ρωγμές. τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πόσο απαραίτητη είναι η αναμνηστική δόση ειδικά σε πολίτες 3ης ηλικίας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον εμπορικό κόσμο και είπε ότι είδε στήριξη των μέτρων και τόνισε ότι τα μέτρα έχουν επίπτωση αλλά είναι απείρως καλύτερα από τα lockdown και τα κλειστά καταστήματα.

Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι πιο αυστηρά σε σχέση με άλλες χώρες, είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Κάλεσε τους βουλευτές να μεταφέρουν στις περιφέρειές τους ότι η πανδημία χτυπάει πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Κάθε μέρα χάνονται δεκάδες ζωές αχρείαστα, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας. Στα χέρια του καταστηματάρχη που πρέπει να προστατεύσει τους υπάλληλους και τους πελάτες, του δημάρχου αλλά και του ιερέα που πρέπει να διδάξει την πίστη στην ζωή.

newsit.gr