Μητσοτάκης: «Το Κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται» (Video)

Ο Πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε δηλώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους πληγέντες από την κακοκαιρία «Daniel» αμέσως μετά τη διευρυμένη σύσκεψη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά είπε πως «θέλω να ευχαριστήσω ακόμη μια φορά όσους και όσες βρίσκονται στο πεδίο με αυταπάρνηση και σώζουν ανθρώπους» και πως «θα ήθελα να ζητήσω από όλους και από όλες να ακούν τις κατευθύνσεις του Υπουργείου».

«Καταλαβαίνω ότι η έννοια της επόμενης ημέρας έχει να κάνει με την αποκατάσταση των τραυμάτων που άφησε η θεομηνία. Το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται.

Θέλω να τονίσω ότι ο προϋπολογισμός του ΕΛ.Γ.Α. έχει εξαντληθεί για το έτος, αλλά ο κρατικός προϋπολογισμός θα είναι εδώ και θα καλύψει στο ακέραιο οποιαδήποτε πρόσθετη παροχή απαιτείται για να καλύψουμε τις ζημιές των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Την Τρίτη θα είμαι στο Στρασβούργο επικεφαλής κλιμακίου, όπου θα έχω συνομιλίες με την πρόεδρο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την αρωγή από την Ευρώπη για την κακοκαιρία η οποία σχετίζεται και με την κλιματική αλλαγή. Η κατάσταση απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Σήμερα το ενδιαφέρον μας στράφηκε σε θέματα δημόσιας υγείας, για να είναι οι πολίτες ασφαλείς και υγιείς. Αυτό συμπεριλαμβάνει και το θέμα της καύσης των ζώων που χάθηκαν από την κακοκαιρία, είπε ακόμη.

 

Διαβάστε επίσης: Γ. Παπαναστασίου: «Είμαστε σταθερά δίπλα σε όλους τους πολίτες με μικρά και μεγάλα έργα» (Photos)