Μητσοτάκης: «Η χώρα μας έχει μπει σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης»

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στους «ειδικούς» δείκτες

Στη δυναμική τροχιά ανάπτυξης στην οποία έχει μπει η χώρα μας στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στους «ειδικούς» δείκτες που καταδεικνύουν ότι η χώρα μας έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ποιοι είναι οι ειδικοί δείκτες για τους οποίους έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

«Το καλό με τα ζητήματα που αφορούν την εξωστρέφεια είναι ότι αποτελούν πολιτικές άκρως μετρήσιμες. Ποιοί οι δείκτες που ενδιαφέρουν; Οι εξαγωγές μας, σημαντική αύξηση των εξαγωγών εν μέσω πανδημίας, είναι απόδειξη ότι αποτελούν τον καθρέφτη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας. Και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αναπτύξουμε έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε παραγωγικούς αλλά και σε νέους τομείς. Και βέβαια ο δεύτερος σημαντικός δείκτης είναι η ελκυστικότητά της ως επενδυτικός προορισμός. Δεν στέκομαι μόνο στα απόλυτα νούμερα των άμεσων ξένων επενδύσεων που έχουν γίνει, αλλά και στις αποτιμήσεις των επενδυτών που ξεπέρασαν κατά πολύ τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπεράνει ότι « η χώρα μας είναι μια χώρα που έχει μπει σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης με σταθερή δημοσιονομική κατάσταση, που δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια».

Την ίδια ώρα, ως στόχο έθεσε την ανάπτυξης για όλους με την παράλληλη «μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με περισσότερες ευκαιρίες για όσους το έχουν περισσότερη ανάγκη, με περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας». «Εξωστρέφεια σημαίνει ανταγωνιστικότητα, δημιουργία πλούτου ο οποίος διαχέεται σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», προσέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ξεκαθάρισε πως σκοπός του είναι η δημιουργία μιας οικονομίας «η οποία πατάει καλά στα πόδια της, μπορεί να ανοίξει τα φτερά της σε ολόκληρο τον κόσμο, να απευθυνθεί στις παραδοσιακές αγορές αλλά ταυτόχρονα να στρέψει τη ματιά της σε αγορές που ενδεχομένως στο παρελθόν ήταν έξω, πέρα και πάνω από τις προτεραιότητες της ελληνικής πολιτικής».

ethnos.gr