Μιχάλης Κατσουρής: Προφυλακιστέοι 27 κατηγορούμενοι – Συνεχίζονται οι απολογίες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πρώτοι 13 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 12 Κροάτες και έναν Έλληνα ενώ όλοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν άλλες 14 προφυλακίσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 27.

Η Ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που απολογούνται σήμερα και αναμένεται η απόφαση των δικαστικών αρχών και για αυτούς.

Συνολικά άλλοι 40 χούλιγκαν (39 Κροάτες, 1 Έλληνας) οδηγήθηκαν σήμερα στην Ευελπίδων ενώπιον του εισαγγελέα, για να απολογηθούν και αυτοί για το φονικό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί από μαχαίρι ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Ήδη από χθες έχουν κριθεί προφυλακιστέοι 30 χούλιγκαν (28 Κροάτες, 1 Έλληνας και 1 Αλβανός) για το φονικό επεισόδιο και τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα η 2η ομάδα κατηγορούμενων ενώ αύριο Κυριακή θα απολογηθούν και οι τελευταίοι που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι και οι 30 πρώτοι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, η κηδεία του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Ελευσίνα σε κλίμα οδύνης.

Σήμερα η λήψη DNA και από τους 105 συλληφθέντες

Παράλληλα θα ξεκινήσει σήμερα και η λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή καθώς σύμφωνα με το νόμο είχαν 48 ώρες προθεσμία, από τη στιγμή που εκδόθηκε η διάταξη για τη λήψη του, για να ζητήσουν οι κατηγορούμενοι, εφόσον το θελήσουν, να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος.

Στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή του DNA του Μιχάλη και τα ευρήματα άπω τη σορό του με DNA κατηγορούμενων, γενετικό υλικό από την περιοχή, κηλίδες αίματος στα όπλα.

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής