Στη μνήμη του Αγρινιώτη Κώστα Κάππα (Video – Photos)

Η προβολή τελείωσε, τα φώτα έσβησαν και μετά σιωπή…

Κάπως έτσι έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα ο Αγρινιώτης Κώστας Κάππας που υπήρξε από τους «φανατικότερους» λάτρεις του Κινηματογράφου στο Αγρίνιο και όχι μόνο.

Ο Κώστας, που τα 10 τελευταία χρόνια της ζωής του μετακόμισε με τη σύζυγό του Βασιλική στο Βόλο κοντά στην κόρη του, έγραψε την δική του ιστορία σε σχέση με τον Κινηματογράφο στη πόλη μας.

Από μικρό παιδί όχι μόνο παρακολουθούσε τις προβολές στους κινηματογράφους του αλλά έμαθε και την τέχνη του μηχανικού Κινηματογράφου.

Όταν βγήκε σε σύνταξη από το επάγγελμά του, αρνούμενος την τεχνολογία της εποχής, αντί να αγοράσει κάποιο βίντεο αγόρασε μία επαγγελματική μηχανή προβολής και σιγά-σιγά δημιούργησε μια αξιόλογη ταινιοθήκη με ελληνικά και ξένα έργα.

Τους χειμώνες έκανε τις προβολές μέσα στο σπίτι και αντί για οθόνη χρησιμοποιούσε κάποιο τοίχο. Το καλοκαίρι μετέτρεπε τον κήπο του σε θερινό κινηματογράφο με κανονική οθόνη. Εκεί στην Οδό Ναυπάκτου 4 κάθε βράδυ όλοι οι γείτονες και όχι μόνο, απολάμβαναν τις προβολές δωρεάν.

Ο Κώστας Κάππας έγραψε την δική του υπέροχη ιστορία σε σχέση με τον κινηματογράφο στο Αγρίνιο με αποτέλεσμα στις αναφορές, που γίνονται από διάφορους φορείς, στη ιστορία της μεγάλης οθόνης στο Αγρίνιο να αναφέρεται και το όνομά του…

Αιωνία η μνήμη του…