Μνημόνιο συνεργασίας Ναυπάκτου και Ευρωπαϊκού Οργανισμού «Άγιος Νικόλαος των Μύρων»

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ δήμου Ναυπακτίας και Ευρωπαϊκού Οργανισμού «Άγιος Νικόλαος των Μύρων», με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, που αφορά σε μια κοινή δράση προκειμένου να πιστοποιηθεί το αφήγημα και η παράδοση του Αγίου Νικολάου σε διαφορετικές χώρες.

Σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία έχει να κάνει με τα μοναστήρια, του Αγίου Νικολάου στην Βαράσοβα και στην Αγία Σοφία του Θέρμου. Όλα αυτά θα εμπλέξουν όλη την περιοχή με πακέτα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τα οποία θα προωθούνται προς τους τουρίστες.

Το μνημόνιο συνεργασίας προωθεί την περιοχή με μια επίσημη πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα από κανέναν φορέα. Ουσιαστικά δηλαδή πιστοποιείται η ποιότητα της διαδρομής και της ιστορίας για να ανοίξει ο δρόμος για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Τις υπογραφές στο μνημόνιο έβαλαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλος και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Monia Francescini, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τσιχριτζής και εκπρόσωποι της Ιταλικής αντιπροσωπείας.

Βάσω Βήττα – aixmi-news.gr