Μνημόσυνο για τους 18 Αιτωλοακαρνάνες πεσόντες στην μάχη της Γκραμπάλας (Φωτό)

«Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου στις 26 Νοεμβρίου 2017 τίμησε τους 18 πεσόντες Αιτωλοακαρνάνες στη μάχη της Γκραμπάλας Καλπακίου Ιωαννίνων που έλαβε χώρα 14 – 17 Νοεμβρίου 1940. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη φροντίδα των Δήμων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Θέρμου, της VIII Μεραρχίας Πεζικού και της Ε.Α.Α.Σ. Νομού Αιτ/νίας. 

Οι πεσόντες Αιτωλοακαρνάνες υπηρετούσαν στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων που είχε έδρα στο Μεσολόγγι και με την κήρυξη του Ελληνοιταλικού πολέμου το έτος 1940 μεταστάθμευσε στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, έλαβε μέρος σε πολλές μάχες και το τίμημα ήταν βαρύ.

Στη σεμνή αυτή τελετή παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, οι Δήμαρχοι Αγρινίου κ. Παπαναστασίου Γεώργιος, Θέρμου κ. Κωνσταντάρας Σπυρίδων, εκπρόσωπος του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχης κ. Σπύρου Δημήτριος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. παραρτήματος Αιτ/νίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Αιτ/νίας και εκπρόσωποι οικογενειών των πεσόντων. Συγκινητική ήταν η ομιλία του απόστρατου συναδέλφου Σπυρίδωνα Τσίγκα, ανηψιού του πεσόντος Ανθυπολοχαγού Ανδρέα Τσίγκα. Τιμή και δόξα σε αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα».

grampala1

grampala3