Και οι «Mobvibe» ανάμεσα στους υποψηφίους για τη Eurovision 2022

Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα προκειμένου να αποφασισθεί τι θα γίνει με την επιλογή της συμμετοχής μας στη Eurovision 2022, μέσω δελτίο τύπου, μας γνωστοποιήθηκε και μια ακόμα πρόταση που έχει υποβληθεί.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κατάθεση πρότασης συμμετοχής στην ΕΡΤ για την Eurovision 2022 από το vintage pop-rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, MOBVIBE, εκπροσωπούμενο από την KINKL Music.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η κατάθεση της πρότασης έγινε το βράδυ της τελευταίας μέρας της προθεσμίας και αφορά 3 pop-rock τραγούδια σε σύνθεση της ίδιας της μπάντας. Κύρια χαρακτηριστικά των 3 τραγουδιών είναι το χαρούμενο, ξεσηκωτικό και αισιόδοξο ύφος, η άκρως θετική ενεργεία που μεταδίδουν, καθώς και το καθηλωτικό μουσικό ενδιαφέρον που προκύπτει από το γεγονός ότι συνδυάζουν την μπητλική vintage pop με τη μοντέρνα dance μουσική, υπό την ονομασία “nusixties”.
 
Λίγα λόγια για τους «Mobvibe»
“Αν οι Beatles ταξίδευαν στο μέλλον για να ηχογραφήσουν ένα νέο άλμπουμ θα ακούγονταν σαν τους Mobvibe”, έγραψε το kickkicksnare. com, ένα από τα επίσημα blogs των βραβείων Grammy. Φήμες λένε ότι ο Mobvibe ανακάλυψαν μια μυστηριώδη χρονομηχανή που τους ταξιδεύει πίσω στην δεκαετία του 1960, ειδάλλως είναι δύσκολο να εξηγηθεί πως έχουν δημιουργήσει ένα τόσο επιτυχημένο συγκερασμό της μπητλικής ρετρό ποπ και της μοντέρνας χορευτικής μουσικής. Το μουσικό τους στυλ, που οι ίδιοι ονόμασαν “nusixties”, μοιάζει με επανάσταση αγάπης, με κοινωνικό κίνημα που έχει σκοπό να ενώσει όλους τους ανθρώπους υπό τους ήχους χαρούμενης μουσικής και την υπόσχεση ενός ανέμελου lifestyle.

Με έδρα την Θεσσαλονίκη και με καύσιμο το pop-rock invasion του 1960, οι 4-μελείς Mobvibe ιδρύθηκαν το 2010 με την κυκλοφορία του 1ου τους single “Take a look around” και εργάστηκαν σχεδόν μια δεκαετία για να καταφέρουν να συνδέσουν ηχητικά το παρελθόν με το παρόν, δημιουργώντας το είδος μουσικής “nusixties”. Στο ντεμπούτο EP τους “The Nusixties Invasion Part 1” που κυκλοφόρησε το 2018 οι Mobvibe παρουσίασαν τέσσερεις ψυχεδελικούς ποπ-ροκ ύμνους που ξεχώρισαν για το μοναδικό ρυθμό τους, τη μελωδικότητα και την ενέργεια τους και έτυχαν θερμής υποδοχής από πολλά διεθνή μουσικά blogs.

Από την κυκλοφορία του πρώτου τους EP και έπειτα οι Mobvibe δραστηριοποιήθηκαν με συναυλίες και events για την προώθηση της μουσικής τους όπως οι ανοιχτές πρόβες στις οποίες παρεβρίσκονταν δεκάδες φίλοι και φανς στο στούντιο της μπάντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να βιώσουν και να συμμετέχουν στην σύνθεση νέων τραγουδιών.

Το 2021 τους βρίσκει με νέο υλικό έτοιμους να κυκλοφορήσουν την συνέχεια του 1ου τους EP, με τον ίδιο γνώριμο nusixties ήχο καθώς και ένα νέο EP που θα παρουσιάζει την μουσική εξέλιξη του nusixties, τα τραγούδια του οποίου αποτελούν την επίσημη πρόταση συμμετοχής τους για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2022.

To Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 20:00 οι Mobvibe θα παρουσιάσουν το μουσικό τους ρεπερτόριο μέσω ενός Livestream Concert, καθώς επίσης την ίδια μέρα θα γίνει η κυκλοφορία του νέου τους single “Turn your heart around”.