Μόνο ένα debate μεταξύ όλων των Πολιτικών Αρχηγών – Θα μεταδοθεί από την Ε.Ρ.Τ.

Μόνο ένα debate μεταξύ όλων των Πολιτικών Αρχηγών – Θα μεταδοθεί από την Ε.Ρ.Τ.

H Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου (29/4) υπό την προεδρία της Υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού αποφάσισε να γίνει ένα debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Τo debate θα είναι ένα, θα διεξαχθεί στην Ε.Ρ.Τ., θα έχει διάρκεια τρεις ώρες και συντονιστής θα είναι Δημοσιογράφος Μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Στη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών θα συμμετέχουν έξι κανάλια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου, μετά το τέλος της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής, η τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου, στις 9 το βράδυ.

«Συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθεί μια τηλεμαχία, ένας διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στις 10 Μαΐου, το βράδυ, στις 21.00. Εκεί νομίζω ότι θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, αλλά και τις θέσεις που έχουν τα υπόλοιπα κόμματα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σκέρτσος.

Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε σχέση με τη διενέργεια ενός δεύτερου debate, απορρίφθηκε κατηγορηματικά απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως μια θέση, η οποία δεν εμπεριέχει όρους ισοτιμίας προς τα υπόλοιπα κόμματα».

«Επιδιώκουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση, τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο χωρίς οξύτητα, χωρίς αποκλεισμούς. Με ισοτιμία, με σεβασμό στους κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ώστε να καταδειχθεί που βρισκόμασταν το 2019, που βρισκόμαστε το 2023 και ποιο κόμμα διαθέτει την προγραμματική πρόταση, για να κάνουμε περαιτέρω βήματα και άλματα προς τα εμπρός», αναφέρει ακόμη στην δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας.


Οι θεματικές ενότητες για το debate των Εκλογών

Τα κόμματα συμφώνησαν ότι το debate θα έχει διάρκεια τρεις ώρες και θα περιλαμβάνει 5+1 θεματικές ενότητες:

1. οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση

2. εξωτερική πολύτιμη και άμυνα

3. κράτος – θεσμοί – διαφάνεια

4. υγεία – παιδεία – κοινωνικό κράτος

5. περιβάλλον – ενέργεια

6. ελεύθερη χωρίς ερώτησες με τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών

Τέλος, οι εκπρόσωποι των κομμάτων αποφάσισαν ότι η ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up από 15 δευτερόλεπτα ως 45 δευτερόλεπτα με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Στη Ναύπακτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Video)