Μόνο ο… Κασιδιάρης ενώνει τους Σπαρτιάτες – “Δεν συμφωνούν για συνέδριο”

Έναν μήνα μετά το πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα αντάρτικο, ο Βασίλης Στίγκας συνάντησε τους βουλευτές του κόμματος του.

Η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή και των 11 βουλευτών και του προέδρου του κόμματος, με πηγές να αναφέρουν ότι το κλίμα μεταξύ τους ήταν καλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η διεξαγωγή του συνεδρίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι βουλευτές ζήτησαν από τον Στίγκα να γίνει με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες ώστε να συμμετάσχουν όλοι από την βάση.

Οι αποφάσεις, ωστόσο, θα ληφθούν την Τετάρτη το απόγευμα όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι χθες, οι «Σπαρτιάτες» σε ανακοίνωση τους εξέφρασαν τη στήριξη τους στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων, θέμα για το οποίο είχε προκληθεί μεγάλη ένταση μεταξύ των βουλευτών και του Στίγκα.

Ο πρόεδρος του κόμματος, πάντως, ανέφερε σε συνομιλητές του ότι την χθεσινή ανακοίνωση την έγραψε ο ίδιος. Η κίνηση του αυτή, ερμηνεύεται ως μια πράξη καλής θέλησης ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Η επίσημη ανακοίνωση των Σπαρτιατών

Μετά τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», το απόγευμα της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2023, αποφασίστηκε ομόφωνα από τον Πρόεδρο της Κ.Ο., Βασίλειο Στίγκα, και τους έντεκα παριστάμενους βουλευτές μας η συνεδρίαση να συνεχιστεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 στις 5 το απόγευμα. Μετά την ολοκλήρωση της επόμενης συνεδρίασης θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε από Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Χαρδαλιάς