Μόνο ο Βελόπουλος τα θυμάται αυτά;

Η είδηση λέει ότι ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την ολοκλήρωση του φράγματος των «Αχυρών» Αιτωλοακαρνανίας, που καθυστερεί επί τρεις δεκαετίες.

Η ερώτηση εστιάζει στους λόγους για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το εν λόγω έργο και στις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ο αρμόδιος Υπουργός ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, καθώς θα συμβάλει στην οικονομική αναβάθμιση των αγροτικών καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής.

Αλήθεια πόσες ερωτήσεις να έχουν γίνει άραγε γι’ αυτό το φράγμα των Αχυρών, που συνεχίζει να επιβιώνει, ως ανολοκλήρωτο έργο, θα έλεγα, αιώνες τώρα, αλλά επειδή κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως υπερβολικός, θα πω δεκαετίες.

Να φανταστείτε ούτε οι Ξηρομερίτες δεν ρωτάνε πια!

Να μην πω για τους βουλευτές του νομού!

Από την άλλη πάλι, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, ο Κυριάκος πρέπει να έχει στήσει ολόκληρο παρατηρητήριο στις περιοχές που είχε βγάλει βουλευτές η «Χρυσή Αυγή», και να έχει στοχοποιήσει τους ψηφοφόρους τους.

Εξηγείτε διαφορετικά αυτή η «φροντίδα» για τις υποθέσεις του νομού, αυτή η«φρενίτιδα» καλύτερα των ερωτήσεων.

Δε νομίζω…

Για την ενημέρωση σας λοιπόν, ιδού και το δελτίο τύπου της «Ελληνικής Λύσης»:

«Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς, στον πλουσιότερο νομό της χώρας μας σε υδάτινους πόρους, υπάρχουν αμέτρητα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, που δεν αρδεύονται, είτε λόγω

μη ύπαρξης αρδευτικού δικτύου, είτε λόγω κακής διαχείρισης αυτού, είτε λόγω απουσίας ορθών πολιτικών, που ακολουθήθηκαν, επί σειρά ετών, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Σχετικά έργα στην περιοχή δεν γίνονται, διαχρονικά, ενώ, ακόμη και εκείνα τα «μεγάλα έργα», που θα άλλαζαν οριστικά το τοπίο, έχουν καθηλωθεί. Η κακή αυτή εικόνα, παρά το πέρασμα των δεκαετιών, δεν δείχνει να αλλάζει, όσον αφορά στο φράγμα των «Αχυρών», στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και για το οποίο έχουν διατεθεί εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη εταιρία που ανέλαβε το έργο πτώχευσε, έχοντας προχωρήσει το 10% περίπου του εν λόγω έργου. Η επαναδημοπράτηση έγινε τον Δεκέμβριο του 2006, με εθνικούς πόρους. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες χρηματοδοτήσεις, εργολαβίες που για διάφορους λόγους σταματούσαν, υπουργικές και όχι μόνο επισκέψεις στο έργο και διαβεβαιώσεις για την επίλυση των προβλημάτων και την ολοκλήρωσή του, εις μάτην όμως.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι μη ολοκλήρωσης του ως άνω έργου στην Αιτωλοακαρνανία, με δεδομένο το ότι, έχουν παρέλθει τουλάχιστον τρεις δεκαετίες από την έναρξή του;

2. Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το άνω αναφερόμενο φράγμα των «Αχυρών», το οποίο, όταν παραδοθεί εν λειτουργία, θα συμβάλει στην οικονομική αναβάθμιση των αγροτικών καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ»