Μωραΐτης: «Το υπό κατάρρευση καθεστώς Μητσοτάκη είναι πλέον επικίνδυνο για τη ζωή των πολιτών»

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης με αφορμή την είδηση ότι μετά τις 20 Μαρτίου η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κλείνει για 11 ημέρες καθώς μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν θα έχει εφημεριακή κάλυψη, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Η ελληνική κοινωνία σε κατάσταση σοκ βιώνει τα αποτελέσματα της απαξίωσης των δημόσιων υποδομών σε όλα τα επίπεδα με τεράστιο κόστος για τη ζωή και την υγεία των πολιτών. 

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν οι πολίτες του Μεσολογγίου είχαν δώσει μαζικά το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αλλά για ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι το αυτί των επιτελικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ιδρώνει ποτέ, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για την κραυγή αγωνίας των κατοίκων του νομού μας. 

Η σημερινή είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι μετά τις 20 Μαρτίου η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κλείνει για 11 ημέρες και μέχρι το τέλος Μαρτίου, δεν θα έχει εφημεριακή κάλυψη ούτε από μόνιμο ούτε από ειδικευόμενο Παθολόγο, αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος της υγείας των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας.

Η συνεχιζόμενη ολιγωρία και αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας οδηγεί τα Δημόσια Νοσοκομεία του νομού μας σε πρωτοφανή εγκατάλειψη και οριστική διάλυση. Ο κ. Μητσοτάκης, ο  κ. Πλεύρης και η κ. Γκάγκα  οφείλουν να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους διαφορετικά θα είναι υπόλογοι και προσωπικά για τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν καθημερινά τη ζωή και την υγεία των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας.

Η ανοχή της κοινωνίας έχει τελειώσει. Από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα εισπράττει μόνο οργή και απαξίωση.