Ο Ν. Μοστράτος στον Antenna Star: «Απαιτείται συσπείρωση για το Πανεπιστήμιο» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Γιάννη Μπίτα «Στις Έντεκα» που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 12:00, φιλοξενήθηκε ο Νεκτάριος Μοστράτος, εκπρόσωπος των φοιτητών του κατηργημένου Τμήματος Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών μιλώντας σχετικά με την κατάσταση των Πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου.

Αρχικά ανέφερε ότι ο Νόμος Κεραμέως δεν επέφερε ουσιαστικές αλλαγές της κατάστασης, αλλά κυρίως την οριστικοποίησε. Η επόμενη μέρα είναι η «αφάνεια», τόνισε.

Επίσης, τόνισε ότι το ΦΕΚ της κατάργησης του τμήματος προκάλεσε προβλήματα στους φοιτητές και αποτέλεσε μια συνέχεια στις πολλαπλές καταργήσεις τμημάτων στο Αγρίνιο.

Οι φοιτητές, ανέφερε, απευθύνθηκαν αρχικά στον Δήμο Αγρινίου και η Αντιπολίτευση και η τωρινή Περιφέρεια έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια. Από το 2019 δεν έχουν εισαχθεί φοιτητές στο τμήμα. Κυρίως το πρόβλημα εντοπίζεται, σύμφωνα με τον κ. Μοστράτο, στην μη συσπείρωση όλων για την διατήρηση του τμήματος και το πρόβλημα παρέμεινε άλυτο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχουν καθόλου Πανεπιστημιακά τμήματα στο Αγρίνιο, όπως έχουν δείξει τα έως τώρα δεδομένα. Άτομα της Δημοτικής αρχής στο Αγρίνιο, αλλά και της Αντιπολίτευσης, προσπάθησαν να βοηθήσουν εν μέρει, χωρίς να υπάρξει κάποια σημασία. Έτσι, τα τμήματα του Αγρινίου έχουν χαρακτηριστεί ως «βάρος» για το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το αίτημα των φοιτητών είναι η επανίδρυση του τμήματος, κάτι που ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Χρειάζονται κινητοποιήσεις και δημιουργία μιας συμμαχίας των τοπικών φορέων για την επανίδρυση του τμήματος, κατέληξε.