Μοτοσικλετιστές: Το πρώτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας απ’ όλη την Ελλάδα στο Αγρίνιο (Photos)

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.) που διεξάγεται στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδας) το Σάββατο 23/03 και την Κυριακή 24/03/24 περισσότεροι από 60 εκπρόσωποι Λεσχών Μοτοσυκλέτας από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην πόλη.

Μοτοσικλετιστές από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη συμμετέχουν στο συνέδριο και παράλληλα θα γνωρίσουν το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή!

Σκοπός του συνεδρίου είναι οι μοτοσικλετιστές της χώρας να αναβαθμίσουν την παρουσία τους, να αναπτύξουν τον μοτοσυκλετισμό στην Ελλάδα, όπως επίσης η φωνή τους να αποκτήσει την αίγλη της και πάλι.

(από αριστερά) ο Πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου Βαγγέλης Τσάμης και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Λάμπρος Σκουφής

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου Βαγγέλης Τσάμης ο οποίος είναι και ο «οικοδεσπότης» της διοργάνωσης, μιλώντας στον Κωνσταντίνο Χονδρό και την Εφημερίδα «Συνείδηση» για το Συνέδριο επεσήμανε:

«Η νέα Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.), της οποίας ένα από τα ιδρυτικά μέλη είναι και η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, πραγματοποιεί στο Αγρίνιο το πρώτο συνέδριο της.

Σκοπός της νέας αυτής Ομοσπονδίας είναι η καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των Μοτοσικλετιστών.

Το καταστατικό είναι ασφαλέστερο, υγιές και θέλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα για τον μοτοσυκλετισμό στην Ελλάδα.

Η χώρα μας κατά κεφαλήν διαθέτει τις περισσότερες μοτοσυκλέτες στην Ε.Ε., περισσότερες ακόμη και από την Ιταλία, η οποία διαθέτει πίστες, αλλά και εργοστάσια κατασκευής δικύκλων παντός τύπου.

Δεν γίνεται το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να συζητά για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να συμμετέχουν στον διάλογο αυτό πάρα πολλοί φορείς πλην των μοτοσικλετιστών. Συνεπώς, θέλουμε να ανακτήσουμε την αίγλη και την ταυτότητα της μοτοσυκλέτας στη χώρα μας και η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. είναι σε θέση να το κάνει, διότι διαθέτει 55 ενεργές λέσχες απ’ όλη την Ελλάδα, όπως επίσης και αρκετές ενεργές μοτοπαρέες ανά την Ελλάδα, που είναι η νέα τάση, το νέο μοντέλο στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά που αναπτύσσεται.

Στο Αγρίνιο όπου πραγματοποιείται (σήμερα και αύριο) το πρώτο Πανελλήνιο συνέδριο της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. έχει προγραμματστεί να γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων, ενώ θα χαραχτεί και η νέα γραμμή πλεύσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πάνω από 60 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο που διεξάγεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδας) στην «καρδιά» του Αγρινίου.

Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των 60 ατόμων θα είναι ο ελάχιστος που μαιτέβει στο Αγρίνιο για δύο ημέρες τουλάχιστον, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων ήρθε στην πόλη μας με τις μοτοσυκλέτες τους.

Έχουμε πλήρες πρόγραμμα για να καλύψουμε κάθε σύγχρονη εκδοχή και προοπτική που αναπτύσσεται και σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τον μοτοσικλετιστή και την μοτοσυκλέτα, ενώ διαθέσαμε στους συμμετέχοντες υλικό για να προβάλλουμε τον τόπο μας, το οποίο μας προμήθευσε ο Δήμος Αγρινίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τους ξεναγήσουμε στην περιοχή μας και θα συνεχίσουμε και αύριο, αλλά και μεθαύριο.

Ήρθαν στο Αγρίνιο μοτοσικλετιστές από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τις Σέρρες, την Βέροια, από διάφορες περιοχές της Αττικής, από διάφορες περιοχής της Πελοποννήσου, την Κρήτη, την Λέσβο, την Χίο και όχι μόνο.

Οι σύνεδροι να τονίσουμε πως ήρθαν στο Αγρίνιο από πολύ νωρίτερα, από την Παρασκευή και γι’ αυτό σήμερα το (το πρωί του Σαββάτου 23/03) πραγματοποιήσαμε με τους συμμετέχοντες στο συνέδριο την πρώτη εκδρομή ξενάγησης που ήταν ο γύρος της Λίμνης Τριχωνίδας».

 

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμαρχος Αγρινίου συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή Μιχάλη Κεφαλογιάννη (Photos)