Φ. Μπαγεώργου: Μια Αγρινιώτισσα που διαπρέπει στην επιστήμη της

Σήμερα παρουσιάζουμε στα sites του ομίλου «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr και Antenna-Star.gr), μια νέα επιστήμονα, την κ. Φωτεινή Μπαγεώργου, η οποία, αφού αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπηρέτησε ως αγροτική ιατρός στο νομό μας, ειδικεύτηκε στην παθολογία στο νοσοκομείο Αγρινίου και εξειδικεύτηκε στην Δερματολογία- Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός. όπου και συνεχίζει μέχρι σήμερα το ερευνητικό της έργο. Είναι άλλη μία συμπατριώτισσα μας που προοδεύει μακριά από τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Με πολύ προσωπική φροντίδα και αγάπη έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, το δικό της χώρο στο κέντρο της Αθήνας, όπου υποδέχεται τους ασθενείς της. Έναν χώρο ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά το δεύτερο σπίτι της, όπως αναφέρει η ίδια στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο. (Δείτε ΕΔΩ)

Σήμερα η κ. Μπαγεώργου είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης στο Στοματολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός, εξετάζοντας ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα δέρματος εκπονώντας τη Διδακτορική της Διατριβή. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Peeling του Nοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός, όπου μελετά μεγάλες σειρές ασθενών σε νέα πρωτόκολλα και εφαρμογές.

Από το σημαντικό βιογραφικό της σημείωμα μαθαίνουμε ότι μετεκπαιδεύτηκε στα πλαίσια υποτροφίας της Ά Πανεπιστημιακής κλινικής του εν λόγω νοσοκομείου στο University of Colorado, USA (Anschutz University Hospital-Cancer Pavillion ) στον Καρκίνο του Δέρματος. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στην Ανατομία /Δερματοχειρουργική Προσώπου και Γυναικείου Γεννητικού Συστήματος στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Paris Descartes University της Γαλλίας καθώς και στην Κοσμετική Ιατρική και τις εφαρμογές Laser.

Η δίψα της για τη γνώση των εξελίξεων στο πεδίο της επιστήμης της τη κρατά συνεχώς σε δημιουργική κινητικότητα. Αποτέλεσμα αυτής της κινητικότητας είναι η εκπαίδευσή της στο Allergy School της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας ( EACCI), η ολοκλήρωση του μετεκπαιδευτικού προγράμματος του Αλλεργιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός με θέμα τις δερματικές αλλεργίες, την ατοπική δερματίτιδα και τις κνιδώσεις, η επί μακρόν εκπαίδευση της στην Αισθητική Ιατρική, τις ενέσιμες θεραπείες προσώπου και σώματος ,ενώ είναι μία από τις πρώτες ιατρούς που κατέχει και εφαρμόζει όλες τις επεμβατικές εφαρμογές του κατώτερου γυναικείου γεννητικού συστήματος.

Η Φωτεινή, όπως υπογραμμίζει και το όνομά της είναι μία λαμπερή γυναίκα, η οποία έχει καταφέρει να στέκεται περήφανα μέσα στον κόσμο τον πιο άξιων συναδέλφων της και τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται επαγγελματικά και κοινωνικά σε μια συνεχή άνοδο.

Εμείς να της ευχηθούμε ακόμα ψηλότερα.


Επιμέλεια: Λευτέρης Τηλιγάδας