Να «μπαίνουμε» στο νόημα

Άρχισαν σιγά-σιγά να μας βάζουν στο νόημα… Να μην το δούμε δηλαδή και τρομάξουμε. Με την αυτοεξέταση, λένε, ο ημερήσιος απολογισμός μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 10.000 κρούσματα!

Τα self tests έφτασαν στη χώρα και εκτός από την ελπίδα ότι θα συμμαζευτεί κάπως το πράγμα και θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να ανοίξουν και τα σχολεία «παίζει» και ο παραπάνω φόβος.

Χτες στα μέσα του ομίλου Agrinio 365 «ψάξαμε» να δούμε αν έχουν φτάσει και στο Αγρίνιο οι προμήθειες τους, αλλά απ’ ότι καταλάβαμε… ακόμα ξεπακετάρουν και ότι η διανομή αυτής της κατ’ ιδιάν τεχνολογίας θα γίνει, όπως και με τις μάσκες και τα παγουρίνια, την τελευταία στιγμή.

  • Ελπίδα όλων είναι να μην επαναληφθεί ξανά και το αντίστοιχο φιάσκο ή κάποιο άλλο παρεμφερές.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων πάντως συνεδριάζει εκ νέου αύριο, προκειμένου να πάρει κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση με τα επόμενα βήματα. Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πλην Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, είναι προφανές ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι, όπως προαναφέραμε, η επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων στα σχολεία.

Με δεδομένο ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα δεν δείχνει ακόμα τάσεις αποκλιμάκωσης, ο αρχικός σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για ταυτόχρονη επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων δεν έχει μεγάλες πιθανότητες, όπως λένε κι αυτοί που ξέρουν καλύτερα.

Άλλωστε με όσα έχει διευκρινίσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, τα πρώτα τεστ θα διατεθούν στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, ηλικίας 16 έως 18 ετών, δηλαδή στους μαθητές του Λυκείου. Άλλωστε το άνοιγμα σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την προσβασιμότητα στα self tests, η πρώτη παρτίδα των οποίων, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα βρίσκεται από αύριο διαθέσιμη στα φαρμακεία.

Οψόμεθα.

Υ.Γ. Μην καπαρώσετε ακόμα αρνί για το Πάσχα. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το ψήσιμο:

Καλημέρα.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr