Μπακολίτσας: «Καθαρισμός του βάραθρου στο Κρύο Νερό – Τόνοι σκουπιδιών» (Photos)

«Χρόνια τώρα φωνάζω ότι η συμπεριφορά των πολιτών είναι απαράδεκτη, αλλά και τα αντανακλαστικά της Δημοτικής αρχής πολύ αργά.

Για μια ακόμα φορά θα καλέσω τον υπεύθυνο του Δήμου όπου ανήκει το Κρύο Νερό, μετά την Νερομάνα, να προβεί στον καθαρισμό του βάραθρου που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού στα δεξιά όπως μπαίνουμε, που αχνίζει τον Χειμώνα από το κακό που το βρήκε.

Τόνοι σκουπίδια κάθε λογής που μολύνουν και ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα (βλέπε πηγές Νερομάνας) πρέπει να απομακρυνθούν.

Μετά από το κάλεσμα κάποιων κατοίκων του χωριού εξερεύνησα το βάραθρο και με λύπη μου διαπίστωσα την απαράδεκτη κατάσταση σε βάθος περίπου 8 μέτρα μετά την στενή είσοδό του.

Γνωρίζω πως η πρόσβαση στο εσωτερικό του είναι δύσκολη, αλλά όσο τα σκουπίδια παραμένουν εκεί (και φυσικά προστίθενται και άλλα) θα αποτελεί δημόσιο κίνδυνο, καθιστώντας τα υπόγεια νερά ακατάλληλα για χρήση.

Είμαι στη διάθεση του Δήμου για να προσφέρω την βοήθειά μου, αλλά αν και πάλι δεν γίνει κάτι, θα αναγκαστώ να προσφύγω στο αρμόδιο για τα σπήλαια τμήμα του Συνήγορου του Πολίτη».

Κωνσταντίνος Μπακολίτσας