Ο Κ. Μπακόπουλος στον Antenna Star: «Σημαντικά τα κενά στο Νοσοκομείο» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Γιάννη Μπίτα «Στις Έντεκα» που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 12:00, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κύριος Κώστας Μπακόπουλος, Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας μιλώντας σχετικά με την αναστολή εργασίας των υγειονομικών.

Αρχικά ανέφερε ότι ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων έχει μπει σε αναστολή εργασίας, 76 μπήκαν σε αναστολή στο Νοσοκομείο του Αγρίνιο, από αυτούς οι 37 είναι σε πραγματική αναστολή και οι 39 έχουν καταθέσει αίτημα αναρρωτικής άδειας. «Η αποχώρηση των εργαζομένων δυσκολεύει την λειτουργία του Νοσοκομείου», τόνισε και δεν μπορούν αν γίνουν πολλές ενέργειες.

Πρότεινε την προσωρινή αριθμητική αντικατάσταση όλων όσων ανεστάλη η εργασία τους, που θα δημιουργήσει κενά, καθώς δεν θα έχουν την ίδια εξειδίκευση. Όλη η κατάσταση οδήγησε και σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων, με τις λίστες να είναι τεράστιες και ο κόσμος να είναι στην αναμονή.

Η επόμενη μέρα απαιτεί αντικατάσταση και κάλυψη των κενών, επισήμανε. Ωστόσο, παρατηρήθηκε ότι το νέο κύμα θα φέρει νέα προβλήματα. Η Μ.Ε.Θ. παραμένει εκτός λειτουργίας στο Αγρίνιο για 1,5 μήνα χωρίς να δοθούν απαντήσεις του τι πήγε λάθος, αλλά και λύσεις.

Δεν πρέπει να λειτουργήσει η Μ.Ε.Θ. στα «τυφλά» πριν υπάρξουν πορίσματα, τόνισε, καθώς και ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης όλων των προβλημάτων στο Νοσοκομείο Αγρινίου.