Μπακόπουλος: «Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από ενίσχυση του Νοσοκομείου»

«Με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 η πίεση του συστήματος υγείας, που αναμέναμε, είναι πλέον πραγματικότητα. Οι ελλείψεις, που είχαμε επισημάνει τον Σεπτέμβριο, γίνονται πλέον εμφανείς όσο ποτέ», σημειώνει ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Ν.Α.Α. Κώστας Μπακόπουλος σε επιστολή της «’Ενωσης»  για την υποστήριξη  των θέσεων των παθολόγων του νοσοκομείου Μεσολογγίου, έτσι όπως αυτές κοινοποιήθηκαν χθες στα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής .

«Γνωρίζοντας την κρισιμότητα των καταστάσεων», συνεχίζει ο κ. Μπακόπουλος, «μεγαλύτερη από ότι δείχνει αυτή τη στιγμή, είναι δεδομένο ότι ως γιατροί θα κάνουμε για άλλη μια φορά την υπέρβαση για να κρατήσουμε όρθιο το σύστημα υγείας.

Το ίδιο όμως ζητάμε και από την πολιτεία.

Να αντιληφθεί επιτέλους, ότι δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από την απόλυτα απαραίτητη ενίσχυση του Νοσοκομείου, σε ιατρικό προσωπικό κυρίως, αλλά και σε τεχνολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να αντέξει και να ανταποκριθεί με ασφάλεια και επιστημονική επάρκεια στο ρόλο του στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι έχει γίνει σαφές από την αρχή της πανδημίας και τεκμηριώθηκε στη συνέχεια με πάρα πολλές αξιόπιστες μελέτες, πόσο σημαντικό ρόλο έχει η επαρκής περίθαλψη στη δραστική μείωση της θνητότητας από covid-19 .

Στην επίσκεψη του χθες στο Νοσοκομείο ο Καθηγητή Παθολογίας , λοιμωξιολόγος κος Μαραγκός, μαζί με κάποιες χωροταξικές αλλαγές που πρότεινε , επιβεβαίωσε αυτές τις ελλείψεις και την ανάγκη να δοθούν άμεσα λύσεις.

Στην ίδια γραμμή βρίσκονται και οι θέσεις των συναδέλφων της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ. Μεσολογγίου (Δείτε ΕΔΩ) μετά την εντολή για νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων» καταλήγει ο κ. Μπακόπουλος.


Αίθουσα σύνταξης
«Agrinio 365» | AgrinioTimes.gr, Antenna-star.gr