Ν. Μπαλαμπάνης στον Antenna Star: «Ευθύνη όλων μας η προστασία του Περιβάλλοντος» (Ηχητικό)

Για πολλά και σημαντικά θέματα μίλησε σήμερα το πρωί στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με υπογραφή» ο Σωκράτης Τσόμπος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας που εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία με την παράταξη του πρώην Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, Νίκος Μπαλαμπάνης.

Ο κ. Μπαλαμπάνης αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ενέργεια, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το πως εκείνος τις διαχειρίστηκε ως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μπαλαμπάνης αναφέρθηκε και στην σχέση του με την Αυτοδιοίκηση την οποία χαρακτήρισε ερωτική, ενώ άφησε ορθάνοιχτες πολλές επιλογές για το πολιτικό του μέλλον. 

Πιο αναλυτικά είπε:

«Η Περιφέρειά μας, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και της ιδιαίτερης μορφολογία της, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο απυρόβλητο της περιβαλλοντικής επιδείνωσης των Οικοσυστημάτων.

Ως περιφερειακή Αρχή και με την Συμβολή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Όρεων εργασθήκαμε και εκπονήσαμε τον Περιφερειακό σχεδιασμό για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, εστιάζοντας σε πραγματικές Ανάγκες των Περιφερειακών μας Ενοτήτων.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Αιτωλοακαρνανία, η Διάβρωση των Ακτών σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, οι Πυρκαγιές και τα σεισμικά φαινόμενα στην Ηλεία.

Σχεδιάσαμε μια Περιφέρεια, σεβόμενοι Απόλυτα των θεσμό των Φορέων Διαχείρισης και συγκεκριμένα, του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Όρεων στην Αιτωλοακαρνανία, του Φορέα Διαχείρισης των Υγροτόπων Κoτυχίου – Στροφυλιάς στην Ηλεία και του Φορέα Διαχείρισης του Χελμού – Βουραϊκού στην Αχαΐα.

Συνεχίζουμε, με την υπενθύμιση του καθήκοντος που έχουμε όλοι μας απέναντι στο περιβάλλον. Μια υπενθύμιση ότι η ανάληψη δράσης είναι μονόδρομος για την ίδια την επιβίωσή μας.

Το περιφερειακό Συμβούλιο το 2018, ψήφισε τον Ενεργειακό σχεδιασμό της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της 1ης Περιφέρειας στην Ελλάδα με ολοκληρωμένο ενεργειακό Πλαίσιο Δράσης.

Ολοκληρώθηκε με την Βοήθεια των Δύο τεχνικών Επιμελητηρίων της περιφέρειας και του πανεπιστημίου, το Ενεργειακό Αποτύπωμα στην δυτική Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2019, η εγκατάσταση των «Έξυπνων μετρητών» σε κτίρια της περιφέρειας, προκειμένου να λάβουμε Γνώση των ενεργειακών καταναλώσεων των κτιρίων της Δυτικής Ελλάδας.

Τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ, δεσμεύτηκαν για την Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων κτιρίων και υποδομών υγείας της περιφέρειας το 2018, μέσω προσκλήσεων της περιφέρειας».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Μπαλαμπάνη στον Antenna Star 103.5: