Η Μπελούτσι «ζωντανεύει» την Κάλλας στο Ηρώδειο

Το πρόγραμμα του φθινοπωρινού Ηρωδείου θα μπορούσε να μην κρύβει καμία έκπληξη, αν δεν είχε προγραμματιστεί ο μονόλογος που θα ερμηνεύσει, η αιθέρια ακόμα (είναι ήδη 56 ετών) Μόνικα Μπελούτσι, και ο οποίος βασίζεται σε αδημοσίευτες επιστολές της σπουδαίας σοπράνο Μαρίας Κάλλας.

Η είδηση έγινε γνωστή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μετά από συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε την Τετάρτη 22 Ιουλίου το πρόγραμμα για το αρχαίο θέατρο και μεταξύ άλλων παραχώρησε το Ρωμαϊκό Ωδείο για την φιλοξενία της παράστασης «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις» με πρωταγωνίστρια την Ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι.

Αυτή είναι μία από τις 21 παραγωγές που ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, από το σύνολο των 30 προτάσεων που υποβλήθηκαν για το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Ηρωδείου.

Η αιθέρια Μόνικα Μπελούτσι, μία από τις διασημότερες και ωραιότερες σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας και έρχεται στο Ηρώδειο για να σαγηνεύσει και τους Έλληνες θεατές, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ. Μια μετάκληση που εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

Η αισθαντική ανάγνωση από την Μόνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις  παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, το ΚΑΣ ενέκρινε την προσθήκη μιας επιπλέον βραδιάς και έτσι οι νέες και μοναδικές ημερομηνίες διεξαγωγής της παράστασης είναι στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Μόνικα Μπελούτσι επιλέγει συμβολικά τη γενέτειρά της Ιταλία (Festival dei Due Mondi, Spoleto, 27 Αυγούστου 2020) και τον τόπο καταγωγής της μεγάλης σοπράνο, Ελλάδα (Ηρώδειο 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2020), για την έναρξη της διεθνούς περιοδείας της παράστασης.

agrinio 937 | Με πληροφορίες από in.gr και Lifo