Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά

Μιλάμε για τη νοστιμιά! Δαγκώνεις το αφράτο, ζουμερό μπιφτέκι κοτόπουλο και τρέχει λιωμένο τυρί. Σκέτη Μαγεία! Μην αλλάξετε τίποτα. Φανταστική συνταγή

 

Υλικά Συνταγής

Για τα μπιφτέκια
500 γραμ. κιμά κοτόπουλο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.γλ. ξύδι
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ρίγανη
4 γεμάτες κ.σ. νιφάδες βρώμης
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σπιτικό ζωμό κότας
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια τη ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. Θα δώσει έξτρα γεύση.

Ιδανικά, αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια. Εάν θέλουμε να κάνουμε τα μπιφτέκια μας γεμιστά, πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμ.) με τη ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.

Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα μπιφτέκια και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών. Προσθέτουμε το σπιτικό ζωμό ψυγείου και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη. Στο τέλος, σβήνουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.

Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής, με ρύζι ή πουρέ.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλο με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7΄-8΄ από κάθε πλευρά.
2. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ζωμό κρέατος. Ψήνουμε για περίπου 20΄.
3. Τα ψήνουμε στην τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.
4. Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά.

 

https://www.argiro.gr/recipes/