Τα «μπόνους» που προσφέρει η κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.

Ο Ο.Α.Ε.Δ., καταγράφει τα δικαιώματα και τα «μπόνους» για όσους κατέχουν κάρτα ανεργίας, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων τη μοριοδότηση σε προκηρύξεις Α.Σ.Ε.Π. και προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Αναφορικά με τον Α.Σ.Ε.Π., αφορά τη μοριοδότηση ανεργίας σε προκυρήξεις Δημοσίων Φορέων, ως κριτήριο κατάταξης, ενώ προβλέπεται και δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Ο.Α.Ε.Δ., με μοριοδότηση ανεργίας ως κριτήριο κατάταξης σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά και στη δυνατότητα συμμετόχης σε προγράμματα Κοινωνικής Προστασίας, όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός και το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα.

Επιπλέον, με τη συμβολή Ο.Α.Ε.Δ. – Ε.Φ.Κ.Α., παρέχεται Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη σε Ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους μακροχρόνιους ανέργους 55 ετών και άνω.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα δικαιώματα των ανέργων αναλυτικά, όπως η μοριοδότηση στον Α.Σ.Ε.Π., συμμετοχή σε κοινωφελή προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ., ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της Δ.Ε.Η., ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια και οφειλές κ.α.

Ο.Α.Ε.Δ. – Δικαιολογητικά Ανέργων

dikaiologotika.gr