Muffins με φέτα και πάστα ελιάς

Συστατικά

  • 3 αβγά, μεσαία
  • 150 γρ. γάλα
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 20 γρ. σουσάμι

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. πάστα ελιάς
  • 300 γρ. τυρί κρέμα

Για το σερβίρισμα

  • ελιές, σε ροδέλες
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, 50 γρ. ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του πρώτου μπολ στο μείγμα του δεύτερου και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα για muffins με 12 θέσεις και βάζουμε ειδικά χαρτάκια ψησίματος. Μοιράζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την πάστα ελιάς. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και στολίζουμε τα μάφιν.
  • Σερβίρουμε με ελιές, ρίγανη και ελαιόλαδο

akispetretzikis.com