Μυλοπόταμος: Του την είχαν «στημένη», είχαν ξανακάνει απόπειρα εναντίον του 22χρονου

«Τι θα του πω όταν μεγαλώσει; Πού είναι ο πατέρας του; Τι θα του πω, ότι τον σκότωσε ένας από το χωριό; Άμα μεγαλώσει και πάρει την τρέλα του πατέρα του και πάει και τους ‘καθαρίσει’ όλους, το παιδί θα φταίει; Αυτό θα συνεχίζεται; Θα φοβόμαστε μην κυκλοφορούμε στο Ρέθυμνο;».

Είναι η γυναίκα του 22χρονου Κωστή, που δολοφονήθηκε στον Αργουλιό του Μυλοποτάμου, Στέλλα Δερμιτζάκη.

Κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά της το μωρό τους. Προσπαθεί να το νανουρίσει, να το ηρεμήσει. Είναι το κομμάτι του ανθρώπου που αγάπησε, παντρεύτηκε, αλλά «έχασε» ξαφνικά, πριν εκείνος προλάβει να δει το παιδί του να μεγαλώνει.

«Τι άλλο θέλουν; Ευχαριστήθηκαν τώρα που ‘πήραν’ τον άντρα μου; Τον γυρίζουν πίσω; Αυτός και μέσα στη φυλακή να είναι θα τα χαρεί τα παιδιά του. Εμένα τι θα κάνει;».

Είναι οργή και πόνος μαζί. Και ένα τεράστιο γιατί. Γιατί ο 44χρονος δολοφόνος του, σήκωσε το όπλο και τον σκότωσε;

«Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο έγινε, θέλουμε να βγει ο δράστης και να πει γιατί το έκανε. Δεν τον ήθελαν να είναι ευτυχισμένος. Ήθελαν να είναι μόνος του, έρημος και να τον κάνουν ό,τι θέλουν».

Η χαροκαμένη γυναίκα βάζει το χέρι της στη φωτιά. Αρνείται ότι ο άντρας της μίλησε άσχημα για τον νεκρό πατέρα του φονιά του. «Δεν υπάρχει περίπτωση να είπε κάτι τέτοιο. Γιατί ο πατέρας του φονιά, είχε πει να μας βαφτίσει το παιδί».

Όπως, συμπληρώνει η ίδια: «Του την είχαν στημένη. Αν δεν το έκαναν την Κυριακή, θα το έκαναν άλλη φορά. Είχαν ξανακάνει απόπειρα. Ο αδερφός τού φονιά, πήγε να χτυπήσει εμένα».

Ξεψύχησε στην αγκαλιά της μητέρας του

Δίπλα στην Στέλλα και το μωρό, στέκεται βράχος η μητέρα του Κωστή. Της σκότωσαν τον γιο κι όμως εκείνη δεν θέλει άλλο αίμα. Θέλει το κακό να σταματήσει εδώ.

«Εύχομαι να είμαι η τελευταία μάνα που το περνά αυτό. Άδικα. Δεν θέλω εκδίκηση για το παιδί μου, αν και το έχασα. Δεν ξαναγυρίζει πίσω».

Περιγράφει στην κάμερα του Live News τα όσα προηγήθηκαν, αλλά και την στιγμή της δολοφονίας του γιου της.

«Λογομάχησαν με τον αδερφό του (σ.σ. του δράστη), είπαν κάποια λόγια, είπαν συγγνώμη και μετά γύρισε ο αδερφός του και τον πυροβόλησε».

Ο Κωστής ξεψύχησε στην αγκαλιά της μητέρας του, στην αυλή του σπιτιού της αδελφής του.

«Βρήκα το παιδί μου κάτω στην αυλή, ούρλιαζα, το είδα ότι ήταν νεκρό, αλλά δεν μου το έλεγαν. Το είχα καταλάβει».

Την Πέμπτη, ο 44χρονος, που ομολόγησε τη δολοφονία του Κωστή, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.

«Ό,τι και να γίνει, για μας η δικαίωση θα ήταν να γυρίσει πίσω ο άντρας μου. Αυτό δεν γίνεται, οπότε δεν έχω τι άλλο να πω. Μπορεί να έρθει ένας αέρας να νιώσω ότι είναι δίπλα μου; Δεν το κάνει αυτό. Και να το κάνει, θα το καταλάβω; Να νιώσω ότι ‘ναι, είμαι εδώ’. Να νιώσω ότι είναι δίπλα μας. Το παιδί δεν έχει ηρεμήσει», λέει η γυναίκα του 22χρονου.

«Δεν θα φέρει κανείς πίσω τον αδερφό μου»

Στο MEGA μίλησε και η αδερφή του 22χρονου.

«Την ημέρα του φονικού είχε μνημόσυνο ο πατέρας του δολοφόνου», είπε η Λουκία.

«Εκείνη τη μέρα παρευρεθήκαμε όλοι στο μνημόσυνο. Φύγαμε ήσυχα και ωραία και πήγαμε στο σπίτι μου να κάτσουμε. Εκείνη τη μέρα χάθηκαν όλα. Έχασα τον αδερφό μου, τι να πω; Θα τον φέρει κανείς πίσω; Δεν τον φέρνει».

Όπως λέει η ίδια, «δεν καταλαβαίνουμε γιατί το έκανε, δεν είχαμε κάτι. Λογόφεραν έξω από το σπίτι μου, είπαν υβριστικά σχόλια, όχι όμως για νεκρούς».

Μιλάει για ένα προμελετημένο έγκλημα: «Αυτό που ήθελαν να κάνουν, το πέτυχαν».

in.gr