Ναύπακτος: Σε αποθήκη του Δήμου μετατρέπονται τα πρώην σφαγεία – Αντιρρήσεις από Κοτσανά

Ναύπακτος: Σε αποθήκη του Δήμου μετατρέπονται τα πρώην σφαγείαΔεν ψήφισε τη σχετική αναμόρφωση ο πρώην αντιδήμαρχος

Το ποσό των 186000 ευρώ αναμένεται να δαπανήσει ο δήμος Ναυπακτίας,προκειμένου να μετατρέψει σε ένα λειτουργικό κτήριο αποθήκης το κτήριο των πρώην σφαγείων στο Πούντο

Η απόφαση αυτή πάρθηκε,καθώς οι ανάγκες για νέους χώρους αποθήκης για το δήμο Ναυπακτίας δεν επαρκούν και το κτήριο του πρώην κολυμβητηρίου στο Σκα,δεν καλύπτει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του.

O κ.Κοτσανάς αναρωτήθηκε αν υπήρξε διαβούλευση για το θέμα,αν ερωτήθηκε ο σύλλογος Κρεωπολών για την αλλαγή της χρήσης,καθώς ο ίδιος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο κ.Σούζα,δήλωνε άγνοια για το θέμα.

Ο κ.Παπαβασιλείου ανέφερε ότι το θέμα είχε προαναγγελθεί και το κτήριο δεν μπορούσε να προχωρήσει υπό την παρούσα χρήση,αφού δεν ήταν οικονομικά βιώσιμο.Η αναγκαιότητα για αποθήκη ήταν μεγάλη προκειμένου να υπάρχει παρακολούθηση στις προμήθειες,ενώ η κατασκευή του νέου διοικητηρίου στο Σκα θα στερήσει από το δήμο τον αποθηκευτικό χώρο,άρα η απαίτηση για νέα αποθήκη γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.Πάντως πρόσθεσε τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την ανακατασκευή του κτηρίου θα είναι λιγότερα από τα προβλεπόμενα

Εξήγηση Kοτσανά: «Δεν αισθάνομαι πολύ καλά για την απόφαση αλλαγής χρήσης του κολυμβητηρίου»

Ο κ. Κοτσανάς ανταπαντώντας εξέφρασε τη λύπη του καθώς στο παρελθόν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αλλάξει τη χρήση του κολυμβητηρίου και αποφάσιζε τη μεταφορά του μηχανολογικού εξοπλισμού του σε άλλη πόλη. «Δεν αισθάνομαι πολύ καλά γι’αυτή την αλλαγή χρήσης», είπε «καθώς ο χώρος θα καταλήξει σε δημαρχείο το οποίο δεν συνάδει με την περιοχή και κάνοντας πάλι κάτι πρόχειρα,χωρίς την ελάχιστη διαβούλευση,γιατί η περιοχή έχει ανάγκη το σφαγείο. Έρχόμαστε λοιπόν,αγνοώντας τους πάντες και κάνουμε αποθήκη με συνοπτικές διαδικασίες».

nafpaktianews.gr