Ναύπακτος: Ημερίδα για τη διδασκαλία της Ιστορίας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ναυπακτίας σας προσκαλεί σε ημερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου με θέμα τη διδασκαλία της Ιστορίας.

Πρόγραμμα της ημερίδας
Θεωρητικό Μέρος
1. Βασιλική Σακκά, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 (phd Ιστορία και Εκπαίδευση Ενηλίκων): Σχολείο και Ιστορία: Νέα Προγράμματα σπουδών, διδακτικές προσεγγίσεις, θεματικοί φάκελοι και δημόσια ιστορία. Η ανάγκη για μια φρέσκια ματιά στο αντικείμενο (30΄)
2. Ευαγγελία Κουνέλη, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ70 (phd διδακτική της ιστορίας και νέες τεχνολογίες): Μάθηση με νόημα- Αποτελεσματική μάθηση: Πώς φτιάχνουμε ένα εκπαιδευτικό σενάριο για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας (30΄)
3. Ιωάννα Δεκατρή, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ΄Αθήνας (Μ.Α. Διδακτική της Ιστορίας): Οι επέτειοι ιστορικής μνήμης μέσα από το μάθημα της Ιστορίας: Εναλλακτικές μεθοδολογικές αρχές και προσεγγίσεις (20΄)
Βιωματικά Εργαστήρια (Διάρκεια: 90΄)

1. Παναγιώτης Πυρπυρής, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 (phd Ιστορία της Εκπαίδευσης): “Η δράση των γυναικών το 1821: τα αθέατα υποκείμενα της ιστορίας, μέσα από πολυτροπικά κείμενα”
2. Ευαγγελία Κουνέλη, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ70 & Ιωάννα Δεκατρή. Υπ. Π.Θ.: «Στα βάθη του καθημερινού»: Προσεγγίζοντας την Κοινωνία της περιόδου του 1940-1944 στη διδακτική πράξη

Προσέλευση – Εγγραφές: 10:00