Ναύπακτος – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: «Κανένα παιδί χωρίς Κ.Δ.Α.Π.»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Ναύπακτο, σύμφωνα με πληροφορίες του Ναυπακτία News, με στόχο να μην μείνει κανένα παιδί εκτός Κ.Δ.Α.Π. και κανένας εργαζόμενος-εκπαιδευτής χωρίς εργασία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι φορείς της πόλης της Ναυπάκτου μεταξύ των οποίων το Εργατικό Κέντρο, ο σύλλογος εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π. καθώς και σημαντικός αριθμός γονέων των παιδιών.

Το μήνυμα προς την κυβέρνηση ήταν σαφές και ξεκάθαρο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, και αφορούσε στη διασφάλιση όλων των δομών και των τμημάτων των Κ.Δ.Α.Π., την έγκριση όλων των αιτήσεων που συγκέντρωναν όλα τα κριτήρια για τη συμμετοχή των παιδιών στα Κ.Δ.Α.Π., φυσικά την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων και εκπαιδευτών σε όλες τις δομές και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Ναυπακτίας

Ειδικότερα για το Δήμο Ναυπακτίας, η πολιτική αυτή μεταφράζεται σε συρρίκνωση κατά 35% των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα,που σημαίνει πρακτικά 200 ωφελούμενα παιδιά λιγότερα. Αυτό, καθιστά το Δήμο Ναυπακτίας ως έναν από τους πιο αδικημένους δήμους στην Ελλάδα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και χαιρέτησαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Β.Γκίζας, ο πρώην Δήμαρχος Π. Λουκόπουλος, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Μένιος Χάρος, η γ.γ. του συλλόγου εργαζομένων Χριστίνα Kαλτσά, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Σπύρος Τσέλιος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης Μαρία Ζιαμπάρα, δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι, γονείς και παιδιά στις δομές.

ΑgrinioTimes.gr | Αίθουσα σύνταξης | Πηγή φωτογραφίας: nafsweek.gr