Ναύπλιο: «Αν πείραζε το παιδί μου, τώρα θα δικαζόμουν εγώ» – Ξεσπάει για τον Ιερέα η μητέρα του 12χρονου

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση ιερέα στο Ναύπλιο ο οποίος έστειλε άσεμνο βίντεο σε 12χρονο αγόρι και κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο 40χρονος θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή την Τρίτη ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλα παιδιά τα οποία παρενοχλούσε.

Ο σάτυρος ιερέας φαίνεται πως ήταν δάσκαλος κατηχητικού καθώς και πνευματικός του ανήλικου, ο οποίος αηδίασε μόλις έλαβε στο κινητό του βίντεο του ιερέα που κατέγραφε τον εαυτό του γυμνό να κάνει άσεμνες κινήσεις.

Η Μητρόπολη έθεσε σε αργία τον αρχιμανδρίτη μετά τη σύλληψη του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως προοριζόταν για άλλον ενήλικο παραλήπτη.

Ωστόσο το επιχείρημά αυτό καταρρίπτει η μητέρα του 12χρονου, η οποία είπε στο MEGA, ότι μόλις ο γιος της έλαβε το βίντεο ρώτησε τον ιερέα αν τον έχουν χακάρει και έλαβε άσεμνες απαντήσεις.

«Δεν πρόλαβε να ακουμπήσει το παιδί»

«Υπάρχει μια σοβαρότητα τι έχει γίνει στα υπόλοιπα παιδιά. Εγώ αυτό προσπαθώ να βγάλω, τι έχει γίνει και με άλλα παιδιά. Το δικό μου παιδί δεν το έχει ακουμπήσει, δεν πρόλαβε» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ η μητέρα του 12χρονου.

«Αν το είχε ακουμπήσει θα ήμουν εγώ στη θέση του τώρα, να δικάζομαι. Δεν το έχει ακουμπήσει, το προλάβαμε γιατί το παιδί μας μίλησε αμέσως και αμέσως δράσαμε με τη Δίωξη. Πιο γρήγορα δεν γινόταν. Μορφωμένοι είμαστε καταλαβαίνουμε από τη συνομιλία και όλα αυτά πως υπάρχει και άλλο ‘παρακλάδι’», τόνισε.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας

Ο ιερέας τέθηκε αμέσως σε αργία, όπως ανέφερε και η ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

«Η Ιερά Μητρόπολις «Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. `Ιερόθεος Λουμουσιώτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας».

Η αστυνομία κατάσχεσε τρία κινητά τηλέφωνα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή του ιερέα, που από την εξέτασή τους στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται να πέσει περαιτέρω φως στην υπόθεση.

in.gr

 

Διαβάστε επίσης: «Αν ήξερα ότι είναι όλοι βιαστές…»: Ξεσπά η μητέρα της 12χρονης στα Σεπόλια