Τα νέα Δ.Σ. των Νοµικών Προσώπων του Δήµου Ι.Π. Μεσολογγίου

Συγκροτήθηκαν και τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κατόπιν προτάσεων του δημάρχου για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων που τοποθετούνται από την δημοτική αρχή, αλλά και της αντιπολίτευσης για τα μέλη που επιθυμεί να βάλει στις θέσεις που προβλέπονται, συγκροτήθηκαν συμβούλια και επιτροπές, εκτός από λίγες περιπτώσεις που δεν έχουν φθάσει ακόμα στους δήμους οι νέες εγκύκλιοι.

 

Μουσείο Κατράκη
Για το «Κέντρο και Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών Βάσως Κατράκη» από τον δήμαρχο προτάθηκαν ως τακτικά μέλη οι: Σπύρος Βασίλειου, Γιώργος Σωτηρακόπουλος, Σπυρίδων Κατράκης, Ιωάννα – Μαρία Κατράκη – Δεσποτίδη, Μιχάλης Κότσαρης, Βασιλική Στέφου, Κώστας Καστανάς και Κωνσταντίνα Μαντζή. Ως αναπληρωματικά μέλη προτάθηκαν οι: Χρήστος Μασαούτης, Παρασκευή Πετρονικολού, Κλεοπάτρα Καρβέλη, Νικολογιάννη Ελπίδα, Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Ιουλία Παναγιωτοπούλου, Ελένη Ιωάννου και Γιώργος Σάλλας. Ως πρόεδρος προτάθηκε ο Κ. Καστανάς και αντιπρόεδρος ο Γ. Σωτηρακόπουλος. Από την αντιπολίτευση ως τακτικά μέλη προτάθηκαν οι: Χρήστος Τέγας, Σπύρος Ψιλογιάννης και Θύμιος Γερολυμάτος, ενώ ως αναπληρωματικά οι: Δημήτρης Καραδήμας, Γιάννης Κοντός και Σπύρος Καρβέλης.

 

Πνευματικό Κέντρο
Στο Πνευματικό – Κοινωνικό – Αθλητικό Κέντρο, το νέο διοικητικό συμβούλιο σε ότι αφορά την δημοτική αρχή θα αποτελείται από τους: Τιμόκλεια Ντάνου ως εκπρόσωπο των εργαζομένων, Παρασκευή Πετρονικολού, Δημήτρης Ράπτης, Παναγιώτης Νούλας, Παναγιώτα Σαραγκανίδα, Ηλιάνα Καραγιάννη, Γιάννης Γυφτογιάννης, Μιχάλης Κωνσταντακόπουλος και από τους πολίτες η κα Στρατηγάκη. Από την αντιπολίτευση μετά από ψηφοφορία εκλέχθηκε ο Άγγελος Κότσαλος. Αναπληρωματικοί είναι οι: Γερασιμούλα Γούργαρη, Δημήτρης Κονδύλης, Παντελής Σκαρμούτσος, Ελένη Ιωάννου, Δήμητρα Φυτοπούλου, Δημήτρης Κοκοτός, Νίκος Σπανός, από τους εργαζόμενους ο Δημήτρης Μανιάτης και από την πλευρά των πολιτών η Καλλιρόη Πατρινού, και ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ενώ από την αντιπολίτευση εκλέχθηκε ο Θύμιος Γερολυμάτος. Πρόεδρος θα είναι η Π. Πετρονικολού και αντιπρόεδρος ο Γ. Γυφτογιάννης.

 

Κοινωφελής Επιχείρηση
Το νέο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα αποτελείται από τους: Γιώργο Σωτηρακόπουλο, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Χρήστο Μαντέλο, Νίκο Σπανό, Δήμητρα Φυτοπούλου, Αποστόλη Καλέση, Ελπίδα Δρόσου. Εκπρόσωπος των εργαζομένων είναι η Ανδρεούλα Γενάρη – Καπράλου. Από την αντιπολίτευση μετά από ψηφοφορία εκλέχθηκε ο Σπύρος Ψιλογιάννης. Αναπληρωματικοί είναι οι: Περσεφόνη Μελαχρή, Παντελής Σκαρμούτσος, Κώστας Κότσαλος, Μιχάλης Κωνσταντακόπουλος, Ηλιάνα Καραγιάννη, Παναγιώτης Μυλωνάς, Φωτεινή Τσιλιμέκη, από τους εργαζόμενους, ο Άγγελος Σταμάτης και από την αντιπολίτευση ο Δημήτρης Καραδήμας. Πρόεδρος θα είναι ο Γ. Σωτηρακόπουλος και αντιπρόεδρος ο Χρ. Μαντέλος.

 

Δ.Ε.Υ.Α.Μ.
Στην ΔΕΥΑΜ τοποθετήθηκαν ο: Γιώργος Λαγούδης, Γιώργος Παλιούρας, Περσεφόνη Μελαχρή, Παρασκευή Πετρονικολού, Χρήστος Μασαούτης, Δημήτρης Φακιολάς, Επαμεινώνδας Πανάς, Ελένη Ιωάννου και εκπρόσωπος των εργαζομένων ο Γιάννης Στάχτιαρης. Από την αντιπολίτευση προτάθηκαν: ο πρώην δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, μέσω επιστολής που απέστειλε καθώς απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους και ο Γιώργος Κοντογιάννης. Αναπληρωματικοί είναι οι: Νίκος Καραπάνος του Κων/νου, Δημήτρης Κονδύλης, Γερασιμούλα Γούργαρη, Δημήτρης Ράπτης, Σπύρος Διαμαντόπουλος, Κατσαρού Γαρυφαλιά, Ελένη Κοντονάσιου, Φωτεινή Τσιλιμέκη και από τους εργαζόμενους ο Διονύσης Τσιρόγλου. Από την αντιπολίτευση εκλέχθηκαν οι: Γιώργος Καραπαπάς και Σπύρος Καρβέλης. Για την θέση του προέδρου προτάθηκε ο Γ. Λαγούδης και του αντιπροέδρου ο Επ. Πανάς.

 

Αιτωλική Αναπτυξιακή
Εκπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις της «Αιτωλικής Αναπτυξιακής» θα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, που θα αναπληρώνεται από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Διαμαντόπουλο.

Στην Επιτροπή Διαχείρισης του προγράμματος Leader της «Αιτωλικής Αναπτυξιακής» θα συμμετέχει ο Σπ. Διαμαντόπουλος με αναπληρωτή τον Δ. Ράπτη.

Βάσω Βήττα – Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ – aixmi-news.gr