Νέα εκπαιδευτική επίσκεψη στα εργοστάσια της Ένωσης Αγρινίου (Photos)

Νέα εκπαιδευτική επίσκεψη στα εργοστάσια της Ένωσης Αγρινίου

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ποταμούλας, όπως και το Δημοτικό Σχολείο της Κυπαρίσσου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των εργοστασίων ελιών και ζωοτροφών.

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές, συνοδευόμενοι απ’ τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν το πρωί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας ελιών της Ένωσης Αγρινίου, όπου και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία επεξεργασίας της βρώσιμης ελιάς και αναλυτικά να ενημερωθούν απ’ τη Διευθύντρια του εργοστασίου κα. Ακριβή Κούκη για τον τρόπο λειτουργείας του εργοστασίου, απ’ την παραλαβή μέχρι την τελική επεξεργασία και τυποποίηση, αλλά και την αξία της διασφάλισης υψηλής ποιότητας και απόλυτα ελεγμένων και πιστοποιημένων προϊόντων της Ένωσης Αγρινίου.

Επίσης, ενημερώθηκαν για τη δυναμική του κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία και το πώς η λειτουργία του εργοστασίου έχει συμβάλει στην ανάπτυξή του, στηρίζοντας ουσιαστικά την τοπική οικονομία εν συνόλω, αλλά και τον κάθε παραγωγό ξεχωριστά. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών της Ένωσης Αγρινίου, όπου και ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή κο. Δήμο Μπέτσικα για τη λειτουργία της μονάδας, τη δυναμική της, αλλά και τη σημασία της σωστής διατροφής στα ζώα.

Τους μαθητές του νηπιαγωγείου Ποταμούλας συνόδευε η κα. Βικτώρια Καμπουρίδου, τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποταμούλας οι Ελίνα Νικολέτα, Βασίλης Πολίτης και Ιωάννης Ζαγκανίκας, ενώ τους μαθητές του Δημοτικού Σχολίου Κυπαρίσσου ο κος. Φώτης Μήτσου.

Σημειώνουμε ότι εκτός απ’ τους συνοδούς δασκάλους, τους μαθητές συνόδευε και ο τεχνικός ασφαλείας της Ένωσης κος. Θεόδωρος Σωτηρόπουλος. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στους λοιπούς χώρους των εργοστασίων, όπως και στον βιολογικό καθαρισμό στη Σπολάϊτα.

Η εμπειρία από την επίσκεψη στα εργοστάσια αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για τους μαθητές, οι οποίοι και αποχώρησαν έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η άμεση επαφή των μαθητών με την πραγματικότητα που κλήθηκαν να μελετήσουν, δια της απευθείας εμπλοκής με το αντικείμενο της μάθησης, τη φυσική συνάντηση μαζί του, τη συμμετοχή σε ενέργειες σε σχέση με αυτό και όχι με απλές σκέψεις ή συλλογισμούς, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική, αφού τα ίδια τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα και έδειξαν ότι κατανόησαν πλήρως όλα όσα μέσα από τη διαδικασία της βιωματικής μάθησης τους εξήγησαν τα στελέχη του Συνεταιρισμού.

e-ea.gr

 

Διαβάστε επίσης: Το Αγρίνιο υποδέχτηκε την Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών (Videos – Photos)