Νέα εποχή, χωρίς πισωγυρίσματα, για τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Λ. Αυγενάκης: «Εργαζόμαστε για την πλήρη ένταξη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στο gov.gr – Αν χρειαστεί να συγκρουστώ με συμφέροντα θα το κάνω, χωρίς δεύτερη σκέψη».

Κατά τα εγκαίνια της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε τη στρατηγική του Υπ.Α.Α.Τ. και το πλάνο των δράσεων για ανταγωνιστική, σύγχρονη ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος.

Μιλώντας για τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ο υπουργός, με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, δήλωσε ανυποχώρητος στη στρατηγική της διαφάνειας και του δημοσίου ελέγχου του Οργανισμού, τονίζοντας τα εξής:

«Για τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. βεβαίως γνωρίζω προσωπικά, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις αρνητικές συνέπειες για τους αγρότες από τις αρρυθμίες που παρουσιάζει.

Οι περισσότεροι από εσάς το έχετε βιώσει. Σας διαβεβαιώνω ότι έχω πλήρη εικόνα της σημερινής κατάστασης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και δεσμεύομαι ότι θα μπει τάξη με άξονα τις ανάγκες κάθε δικαιούχου. Αν χρειαστεί να συγκρουστώ με συμφέροντα θα το κάνω, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όσοι με ξέρουν καλά, γνωρίζουν ότι πίσω δεν θα κάνω, αφού αφορά τη διαφάνεια, την τάξη και τη δικαιοσύνη. Γι’ αυτό κι εργαζόμαστε για την πλήρη ένταξη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στο gov.gr. Την πλατφόρμα που όλοι μας γνωρίζουμε κι έχει κάνει ευκολότερη την καθημερινότητά μας.

Οι υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πρέπει να περάσουν στη νέα εποχή, ώστε ο Έλληνας παραγωγός να μπορεί εύκολα και άμεσα να εξυπηρετηθεί, να έχει πλήρη εικόνα των συναλλαγών του, να νιώθει ασφάλεια για τις συναλλαγές που εκτελεί και κυρίως να υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη στις κατανομές.

Και κάτι, που αποτελεί πάγια φιλοσοφία της Κυβέρνησής μας: Η διαφανής διαχείριση των δεδομένων που συγκεντρώνονται δε διαπραγματεύεται, δεν δέχεται εκπτώσεις!

Έτσι και για τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., οι δηλώσεις των παραγωγών και όλες οι σχετικές πληροφορίες πρέπει να είναι αντικείμενο διαχείρισης δημόσιου φορέα και όχι ιδιωτικής εταιρείας, όπως συνέβαινε μέχρι και πριν λίγο καιρό!».

e-ea.gr

 

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αγρινίου – Ολική ανατροπή;