Νέα εθελοντική δράση του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου: «Εθελοντές Διασώστες Αγρινίου»

Η κλιματική κρίση έχει επηρεάσει έντονα και τη χώρα μας. Οι καταστροφές που έζησαν η Εύβοια, η Αττική, η Πελοπόννησος και η Κρήτη μας αναγκάζουν να σταθούμε με ευθύνη απέναντι από τη δημιουργία του Θεού.

Η φύση και ο άνθρωπος αποτελούν δώρα του Θεού που όλοι θα πρέπει να σεβόμαστε και να υπερασπιζόμαστε. Γι’ αυτό το λόγο συγκροτήθηκε σε νομική μορφή η νέα εθελοντική δράση του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με το διακριτικό τίτλο «Εθελοντές Διασώστες Αγρινίου». 

Σκοπός της μη κερδοσκοπικής εταιρείας είναι η διαφύλαξη και διάσωση του Περιβάλλοντος, η προστασία, η εξυπηρέτηση και η διαφύλαξη του συνανθρώπου από οποιαδήποτε ανάγκη, φυσική ή άλλη καταστροφή από ανθρώπινη επιβουλή ή πανδημία, καθώς και η ορθή βίωση και διαφύλαξη της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας, όπως εκφράζεται από το θέλημα του Θεού, του Ευαγγελίου και της Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Χωρίς καμία εμπλοκή με πολιτικά κόμματα θα βρίσκετε στο πλευρό της Ελληνικής Πολιτείας και Κοινωνίας, ως διάκονος και συνοδοιπόρος με Αγάπη προς τη Φύση και τον Άνθρωπο. Μέλη – φίλοι του, όσοι αγαπούν με αγνή διάθεση τον Αληθινό Θεό, την Ελλάδα και τον κάθε Συνάνθρωπο.

     Δημιουργούνται τέσσερεις τομείς δράσεις των «Εθελοντών Διασωστών Αγρινίου»:

  1. Δασοπυροσβεστών 
  2. Διασωστών (για σεισμούς και διάσωση σε δασικές περιοχές)
  3. Ναυαγοσωστών
  4. Πρώτων Βοηθειών 

Ειδικότερα η εθελοντική ομάδα «Εθελοντών Διασωστών Αγρινίου», θα δραστηριοποιείται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα στην παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, όπως σεισμών, αποκλεισμών (χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιάς κ.λπ.), μαζικών καταστροφών ή ατυχημάτων, καθώς επίσης και στον τομέα της έρευνας και διάσωσης ατόμων. Η εκπαίδευση των εθελοντών διασωστών θα γίνεται από ειδικούς Εκπαιδευτές του Ερυθρού Σταυρού, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ελλήνων Εθελοντών Διασωστών, της Σχολής Ναυαγοσωστών Αθηνών και άλλων πιστοποιημένων ειδικών φορέων της Πολιτείας και της Αστυνομίας.

Στην εθελοντική αυτή ομάδα έχουν τα μέλη έχουν ήδη φτάσει τα 90, αν επιθυμεί και κάποιος άλλος να εγγραφεί στους «Εθελοντές Διασώστες Αγρινίου» θα μπορέσει να το κάνει μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακή 31.10.21 στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, αφού το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η εκπαίδευση της ομάδας.

Ευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ η συμμετοχή αυτής της ομάδας, όμως θεωρούμε καλό να μην τρέχουμε πίσω από γεγονότα, αλλά να τα προλαμβάνουμε ως κοινωνία.