Νέα Γέφυρα Ευήνου: Στην κυκλοφορία σε 15 ημέρες – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Η Νέα Γέφυρα Ευήνου, που κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει την παλιά που υπέστη ζημιές από πλημμύρες το 2021, βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης επισκέφτηκε πρόσφατα το έργο για να διαπιστώσει την πρόοδο και να πιέσει για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαλατά Λευτέρη Μπαλωμένο στην Εφημερίδα «Συνείδηση», το σύνολο των κατασκευαστικών εργασιών έχει ολοκληρωθεί.

Εκκρεμεί μόνο η τοποθέτηση των αντισεισμικών αρμών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την απορρόφηση των κραδασμών από σεισμούς.

Η τοποθέτησή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 15 ημερών, οπότε η γέφυρα θα είναι έτοιμη προς παράδοση.

Η ολοκλήρωση της Νέας Γέφυρας αποτελεί σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς θα αποκαταστήσει την κυκλοφορία στην Παλιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου, η οποία είχε διακοπεί από το 2021.

Η Νέα Γέφυρα έχει κατασκευαστεί στην ίδια θέση με την παλιά, έχει μήκος 242,7 μέτρα, πλάτος 13,5 μέτρα (συμπεριλαμβανομένων πεζοδρομίων) και το κατάστρωμά της έχει πλάτος 7,5 μέτρα.

Εκτός από την κατασκευή της Γέφυρας, το έργο περιλαμβάνει και απαραίτητα υδραυλικά έργα για την προστασία των βάθρων της γέφυρας και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια ευρώ και έχει ανατεθεί στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ.

Η κατασκευή της Νέας Γέφυρας του Ευήνου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και την ασφάλεια της περιοχής.

Η Γέφυρα θα συμβάλλει στην καλύτερη σύνδεση των περιοχών και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

 

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στο Ξηρόμερο: «Έφυγε» σε ηλικία 38 ετών ο Βασίλης Σόμπολος