Τα νέα iPhone θα έχουν σούπερ οθόνες

Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά τις οθόνες κινητών στα νέα της μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας της Νότιας Κορέας Electronic Times.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το CNBC, ο αμερικανικός γίγαντας της τεχνολογίας σχεδιάζει να διαθέτει σε όλα τα νέα της smartphone οθόνες OLED, οι οποίες εμφανίζουν πιο λαμπερές εικόνες σε σχέση με τις οθόνες υγρών κρυστάλλων ή LCD που έχουν τα περισσότερα κινητά.

Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα iPhone για το 2019 και αποφάσισε ότι όλα θα έχουν οθόνες OLED, αναφέρει το δημοσίευμα των Electronic Times επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Αυτή τη στιγμή μόνο το iPhone X διαθέτει οθόνη OLED, ενώ τόσο το iPhone 8 όσο και το iPhone 8 Plus έχουν οθόνες LCD. Παλαιότερα δημοσιεύματα ανέφεραν πως τα δύο από τα τρίτα καινούργια μοντέλα της Apple θα έχουν οθόνες OLED.

Οι συγκεκριμένες οθόνες προσφέρουν καλύτερη εμπειρία αλλά είναι αρκετά πιο ακριβές από τις LCD. Για αυτό τον λόγο μόνο τα ακριβότερα μοντέλα κινητών διαθέτουν οθόνες με αυτή την τεχνολογία.

Η Apple προσπαθεί να βελτιώσει τα προϊόντα της για να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της, αναφέρει ο Τζέρι Κανγκ, αναλυτής στην IHS Markit. Όμως η εταιρεία θα πρέπει να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί οθόνες OLED σε όλα της τα μοντέλα μόλις καταφέρει να αυξήσει τη ζήτηση, πρόσθεσε ο ίδιος αναλυτής μιλώντας στο CNBC.

 

Βουτιά στις μετοχές των προμηθευτών

Το δημοσίευμα των Electronic Times προκάλεσε αναστάτωση σε κάποιες εταιρείες που προμηθεύουν την Apple. Το πρωί της Τρίτης στο Τόκιο οι μετοχές της Japan Display υποχώρησαν ακόμη και κατά πάνω από 20% λόγω του δημοσιεύματος.

Μια στροφή στις OLED οθόνες από την Apple σημαίνει ότι η Japan Display που παράγει οθόνες LCD θα χάσει τον μεγαλύτερο πελάτη της. Τον προηγούμενο μήνα η επιχειρηματική εφημερίδα Nikkei είχε αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να χρηματοδοτήσει την επέκταση των εγκαταστάσεων της για να μπορεί να παράγει και οθόνες OLED.

Αυτή τη στιγμή η Samsung είναι ο μοναδικός προμηθευτής οθονών OLED για το iPhone X. Δεδομένου ότι η Apple συνήθως δεν μένει σε έναν μόνο προμηθευτή, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την LG Display ως εναλλακτική πηγή OLED οθονών.

insider.gr