Νέα πυρά Ερντογάν κατά της Ελλάδας: «Συμπεριφέρονται φασιστικά απέναντι στους Πρόσφυγες»

Σκληρή επίθεση προς την Ελλάδα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα Παρασκευή στη Διάσκεψη Συνταγματικής Δικαιοσύνης του Ισλαμικού Κόσμου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος άφησε σαφείς αιχμές για το τείχος στον Έβρο, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό «φασιστικό».

«Αντί να βρεθεί λύση στην κρίση, έκλεισαν τους μετανάστες πίσω από συρματοπλέγματα. Παρακολουθούμε με αηδία ότι όσοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους καταπιεσμένους έξω από τα σύνορά τους, επιδεικνύουν τα πιο πρωτόγονα αντανακλαστικά φασισμού όταν πρόκειται για τη δική τους ασφάλεια και ευημερία… Το προϊόν της νοσηρής αντίληψης απέναντι στους μουσουλμάνους και οι αρνητικές επιπτώσεις των κυμάτων μίσους συνεχίζονται σήμερα δίπλα μας».

Παρομοίωσε τις δομές με στρατόπεδα των Ναζί
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε επίπεδο κτηνωδίας, ενώ χαρακτήρισε «στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί» τους καταυλισμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Η στάση της γείτονός μας στη Δύση Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της κτηνωδίας. Κάθε μέρα προστίθεται και μία νέα φρικαλεότητα, που ξεκινά από τη βύθιση σκαφών με πρόσφυγε στη μέση της θάλασσας μέχρι την απώθηση των μεταναστών με βασανιστήρια και ληστείες. Επιπλέον, οι δυτικές χώρες δεν δείχνουν καμία ουσιαστική αντίδραση σε αυτή τη κακομαθημένη συμπεριφορά και τη σκληρότητα της Ελλάδας. Πέρα από μερικές καταδικαστικές δηλώσεις, δεν έχουμε δει καμία προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η σκληρότητα και να προστατευτούν τα δικαιώματα των καταπιεσμένων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των γυναικών.

Είμαστε όλοι βαθύτατα θλιμμένοι από αυτή την αδράνεια μπροστά στις εικόνες ντροπής στα σύνορα και τα καταφύγια προσφύγων που θυμίζουν στρατόπεδα Ναζί».

ethnos.gr