Νέα τροπολογία ανοίγει το δρόμο για το γήπεδο της Α.Ε.Κ.

Οι άνθρωποι της Α.Ε.Κ. δηλώνουν αισιόδοξοι πως η «Ένωση» θα μετακομίσει στο νέο της γήπεδο στις αρχές Ιανουαρίου.

Ξεπερνιέται και το τελευταίο εμπόδιο για τη μετακόμιση της Α.Ε.Κ.. στο κλειστό των Άνω Λιοσίων!

Όπως αναφέρουν κύκλοι της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, θα κατατεθεί μια νέα τροπολογία στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, η οποία θα επιτρέπει την παραχώρηση χρήσης οποιασδήποτε αθλητικής εγκατάστασης με άμεση ανάθεση.

Το προηγούμενο διάστημα είχε προκύψει ένα… αγκάθι στη στέγαση της «Ένωσης» στο νέο της γήπεδο, αφού σύμφωνα με μια -προ εξαμήνου- γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ήταν αναγκαίο να διεξαχθεί διαγωνισμός για να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε κρατική εγκατάσταση από ιδιώτη.

Στην ουσία, αυτό το πρόβλημα αφορούσε και την Α.Ε.Κ., καθώς αν δεχόταν τη χρήση του κλειστού των Άνω Λιοσίων με τις υπάρχουσες συνθήκες και νομοθετικές ρυθμίσεις, τότε οποιοσδήποτε θα μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη θεωρώντας ότι το γήπεδο δεν έχει την απαιτούμενη άδεια για να φιλοξενεί επίσημους αγώνες από τον «Δικέφαλο».

Θυμίζουμε ότι εδώ και μήνες έχει ψηφιστεί -από όλα τα κόμματα- μια τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σύμφωνα με την οποία μεταβιβάστηκε η κυριότητα του γηπέδου των Άνω Λιοσίων από το ΤΑΙΠΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Από ‘κει και πέρα, οι ιθύνοντες της «Ένωσης» ευελπιστούν να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες εντός των επόμενων δύο εβδομάδων προκειμένου να βάλουν μπρος στις απαραίτητες εργασίες που χρειάζεται η εγκατάσταση για να μπορέσει να μετακομίσει εκεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Άλλωστε, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος του Μάκη Αγγελόπουλου και των συνεργατών του, που έχουν ήδη στα χέρια τους τις απαιτούμενες μελέτες, αλλά και έχουν προχωρήσει σε προπαραγγελίες των υλικών που θα χρειαστούν (παρκέ κτλ.) για να μετατραπεί το κλειστό σε ένα μοντέρνο γήπεδο μπάσκετ.

Σε όλα αυτά προσθέστε και την πολύ καλή διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, που θέλει να μετακομίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η Α.Ε.Κ. στο νέο της «σπίτι» και κατ’ επέκταση να αναβαθμιστεί η συγκεκριμένη περιοχή, καθώς αναμένονται να δημιουργηθούν πάρκα ψυχαγωγίας, θέσεις εργασίας, αλλά και ακόμα περισσότερες εγκαταστάσεις για μικρά παιδιά.

sport-fm.gr