Νέες επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας

Την Πέμπτη εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το κατατεθέν νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

Οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών έχουν ήδη ενημερωθεί ότι η 1η συνεδρίασή τους, επί του παραπάνω νομοσχεδίου, θα διεξαχθεί στις 18:00 της Πέμπτης, 28/01/2021.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις όπως μηδενικά ενοίκια για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα καταβάλουν οι επιχειρήσεις οι οποίες ήταν κλειστές το πρώτο 15νθημερο του Ιανουαρίου και το κράτος θα αποζημιώσει τους ιδικτήτες ακινήτων με το 80% του ενοικίου, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή

Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται πάγωμα επιταγών για 75 ήμερες και επέκταση του παγώματος για επιπλέον 45 ήμερες για όσες επιταγές είχε ήδη ανασταλεί η προθεσμία πληρωμής.

Παράλληλα προβλέπεται η επιχορήγηση της Aegean με 120 εκατομμύρια ευρώ

Με άλλη διάταξη ανοίγει ο δρόμος για την προκαταβολική ένταξη έργων στον ταμείο ανάκαμψης, πριν την έγκριση του Ταμείου από την Ευρώπη. Μεταξύ των έργων, τα voucher που θα δοθούν για λαπτοπ σε μαθητές.


newsbeast.gr