Νέες επενδύσεις στον τουριστικό Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Πολλές επενδύσεις σε τουριστικά καταλύματα είναι στα σκαριά και υπό εξέλιξη αυτόν τον καιρό στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και με αριθμητικά δεδομένα, όπως έχει αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) Λίνος Μπλέτσας.

Σήμερα σας ενημερώνουμε για δύο τουριστικές επενδύσεις, έξι και τεσσάρων ανεξάρτητων κατοικιών, στη θέση «Καμίνια» – «Αγ. Σοφία» Μύτικα, Δ.Ε. Αλυζίας, του Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (εντός των ορίων της προσωρινής κήρυξης της Αγ. Σοφίας Μύτικα – Φ.Ε.Κ. 539/ΑΑΠ/13-12-2007).

Και οι δύο επενδύσεις πήραν την άδεια να προχωρήσουν υπό συγκεκριμένους όρους, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Η άδεια απαιτείται διότι στο σημείο γειτνιάζει και βρίσκεται η Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Αγ. Σοφίας και το κηρυγμένο (με το Φ.Ε.Κ. 21/Β/20-1-1983) ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο – κτηριακό συγκρότημα, δείγμα παραθαλάσσιου οχυρού με εμπορική χρήση, έδρα του Tούρκου Aγά της περιοχής, της ύστερης Τουρκοκρατίας.

Εμείς αυτό που θέλουμε να συμπληρώσουμε και να κλείσουμε, είναι ότι η τουριστική ανάπτυξη του Μύτικα και της ευρύτερης ενιαίας τουριστικά περιοχής, της παράκτιας διαδρομής Αστακός – Μύτικας, με τα πανέμορφα κοντινά νησάκια Κάλαμο και Καστό Ιονίου Πελάγους, έχει δρομολογηθεί.

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει βεβαίως και ο συγκεκριμένος προτεινόμενος σχεδιασμός της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος προβλέπει την δέσμευση χιλιάδων στρεμμάτων θαλασσίου χώρου από Εχινάδες – Αστακό – παράκτιο μέτωπο Αστακού – Μύτικα και Κάλαμο, στο λεγόμενο εσωτερικό αρχιπέλαγος του Ιονίου με τις δύο περιοχές Natura. Επίσης προβλέπει αντίστοιχα στρέμματα χερσαίου χώρου που δεν προσδιορίζει την χωροθέτηση τους.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι παντελώς λαθεμένος και παράλογος και αν ω μη γένοιτο προχωρήσει, θα σταματήσει μία οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα διαχέεται προς όλους, δίνοντας ευκαιρίες και προοπτικές για αναστροφή της εγκατάλειψης του τόπου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, για χάρη μιας πολύ μικρότερης ανάπτυξης για λίγους, η οποία θα υποβαθμίσει στο τέλος και ανεπανόρθωτα το περιβάλλον. Μία καταστροφή λοιπόν.

Αναζητείται λοιπόν λογική από όλους μας, λύσεις υπάρχουν ώστε και ο κλάδος των ιχθυοακαλλιεργειών να αναπτυχθεί απρόσκοπτα, χωρίς να στερεί την τουριστική ανάπτυξη.

Κοινή λογική.

Δείτε Επένδυση 6 Μύτικας και Επένδυση 4 Μύτικας τις δύο άδειες.

mytikaspress.blogspot.com