Ο Νεκτάριος Μοστράτος για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο (Ηχητικό)

Οι ιστοσελίδες των μέσων του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) συνομίλησαν με τον εκπρόσωπο των φοιτητών του κατηργημένου Τμήματος Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Νεκτάριος Μοστράτος, με αφορμή την διαρροή της πληροφορίας για την υιοθέτηση από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος αφού έκανε μια συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας του τμήματος στο Αγρίνιο καθώς και των φοιτητικών αγώνων για τη διατήρησή του, μας είπε ότι το τμήμα ως γνωστόν άλλαξε τίτλο και πλέον μιλάμε για ένα τμήμα που φέρει τον τίτλο: «Ιστορικό Αρχαιολογικό» και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις θα παραμείνει τουλάχιστον για ένα ακόμα χρόνο στο Αγρίνιο.

«Υπάρχει βέβαια ένα θέμα», σημείωσε, «που απορρέει από το γεγονός ότι το κατηργημένο τμήμα μας είχε 18 μέλη Δ.Ε.Π., ενώ το καινούργιο τμήμα έχει μόνο 12, με τους καθηγητές να φεύγουν, είτε για άλλα τμήματα της Πάτρας είτε για άλλα Πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας, χωρίς να ξεκαθαρίζεται τι ακριβώς θα γίνει με μας στο μέλλον.

Ο Υφυπουργός Παιδείας μάλιστα, ο κ. Συρρίγος, σε μια συνάντησή μας παραδέχτηκε, ότι αυτό είναι όντως ένα σημαντικό θέμα που αποδεικνύει ότι το τμήμα ακόμα και με την καινούργια του μορφή είναι «στον αέρα».

Για το θέμα του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Πρυτανείας είπε ότι όλα αυτά που υποστηρίζει ο Πρύτανης έχουν βάση. Πάντως παρατήρησε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι καθαρά ζήτημα της πολιτείας και των αποφάσεων της.
«Εκείνο που ενδιαφέρει κυρίως εμάς», είπε, «είναι που θα καταλήξουμε. Θα μείνουμε Αγρίνιο ή θα πάμε στην Πάτρα;»

Σε ότι αφορά τις αυριανές επαφές και του περιφερειάρχη με τον πρωθυπουργό και του Δημάρχου Αγρινίου με τους άλλους Δημάρχους του νομού διατύπωσε την επιθυμία των φοιτητών οι δύο εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, «να μην κάνουν πίσω», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι», τόνισε, «ότι ούτε οι φοιτητές ούτε οι τοπικές κοινωνίες μπορεί να είναι έρμαια αντιφατικών πολιτικών αποφάσεων».

«Εμείς είμαστε υπέρ της επανίδρυσης του τμήματος», κατέληξε, «αφού όπως γνωρίζουμε αυτό καταργήθηκε για πολιτικά συμφέροντα. Μαζί με το Δ.Ε.Α.Π. (Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων) μπορεί να αποτελέσει μία σχολή, η οποία και βιώσιμη θα είναι και την καινοτομία θα προάγει».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Μοστράτου: